tatai edzőtábor

2018.03.17. 06:41

Arcukat adják a birkózó vb-hez

Tatán írták alá az együttműködési megállapodást a sportág legendái, akiknek az a céljuk, hogy Budapest minden idők legnagyszerűbb világbajnokságának a házigazdája legyen.

Kemma.hu

Arcukat adják a vb-hez

Forrás: MBSZ

Újabb jelentős mérföldkövéhez érkezett az október 20-28. között Budapesten sorra kerülő birkózó-vb előkészülete: a Magyar Birkózó Szövetség vezetése a tatai edzőtáborban megtartott sajtónyilvános edzést követően együttműködési megállapodást írt alá a sportág legendás bajnokaival, a válogatottat felkészítő edzőkkel, valamint a kötött-, a szabadfogás és a női szakág legjobbjaival.

A megállapodás értelmében a birkózás ikonikus alakjai személyesen is részt vesznek a világbajnokság előkészületeiben, arcukat, tudásukat adják annak érdekében, hogy Budapest minden idők legnagyszerűbb világbajnokságának a házigazdája legyen.

A tatai edzőtábor dísztermében olyan nagy bajnokok adtak egymásnak randevút, mint Varga János, Hegedüs Csaba, Kocsis Ferenc, mindannyian olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, Kovács István, az egyetlen magyar szabadfogású világbajnok, Komáromi Tibor, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok, a birkózó szövetség alelnökei, Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes, ők valamennyien a világbajnokság nagykövetei lesznek. Ott volt még három másik olimpiai bajnok is, akik jelenleg a kötöttfogású válogatott szakvezetői, Sike András kapitány, és két segítője, Repka Attila és Majoros István, írja a birkózó szövetség.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke eredménynek tartja, hogy a sportág legjobbjait sikerült megnyerni a világbajnokság népszerűsítésére, a szervező bizottság mellett ők lesznek azok, akik hozzájárulnak majd ahhoz, hogy minden tekintetben sikerüljön megfelelni Nenad Lalovics által támasztott elvárásoknak.

A legendás bajnokok nevében felszólaló Hegedüs Csaba, aki a birkózó szövetség korábbi elnökeként sok magyarországi rangos esemény szervezésében vett részt, kiemelte, hogy a magyar rendezőknek megfelelő tapasztalata van, kétsége sincs a felől, hogy az októberi világbajnokság is minden igényt kielégít majd, s ő, valamint nagykövet társai ennek érdekében minden tőlük telhetőt megtesznek.

Sike András, a kötöttfogású válogatott kapitánya megerősítette, hogy keményen dolgoznak, hogy a gondjaikra bízott sportolók októberre a lehető legjobb formájukat érjék el. Mint mondta, a mostani válogatott tagjai tudásuk, szorgalmuk alapján képesek érmekkel megörvendeztetni a hazai publikumot, de a szurkolók csak a száz százalékban felkészült birkózókat tudják segíteni.

Arcukat adják a vb-hez
Forrás: MBSZ

Lőrincz Viktor vb-bronzérmes, Európa-bajnok külön kiemelte, hogy a hazai környezet milyen jótékony hatással lehet a teljesítményükre. A felkészülés során semmit nem bíznak a véletlenre, a fárasztó edzések mellett még sportpszichológus is foglalkozik velük, hogy minél inkább ki tudják használni a hazai rendezésű világbajnokság előnyeit, meg tudjanak küzdeni a pszichésen is rájuk nehezedő nyomással.

A tatai edzőtáborban a jelenlévő nagykövetek, szakvezetők és versenyzők, valamint a szövetség elnöke a sajtó képviselőinek jelenlétében írták alá a szerződéseket.

A világbajnokság népszerűsítéséről szóló szerződéseket az MBSZ az alábbiakkal kötötte meg

Hegedüs Csaba, Varga János, Komáromi Tibor, Kovács István, Kocsis Ferenc, Bárdosi Sándor (vb-nagykövetek)

Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Korpási Bálint, Bácsi Péter, Kiss Balázs, Szabó László, Lám Bálint (kötöttfogás), Veréb István, Ligeti Dániel (szabadfogás), Sastin Marianna, Barka Emese, Galambos Ramona, Németh Zsanett (női szakág)

Sike András, Repka Attila, Majoros István, Gulyás István, Ritter Árpád, Mikhail Haracsura, Nagy Lajos (a válogatott szakvezetői).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában