futóklub

2018.10.16. 14:10

A tatabányai sprintesek eredményesen szerepeltek Svájcban

A Sprint Futóklub tagjait 20. alkalommal hívták meg Svájc második legnagyobb futóversenyére, a Greifensee-futásra, ahol 70 országból 15 ezren álltak rajthoz.

K. A.

Forrás: beküldött kép

Az eseményt a svájci Usterben tartották, és mint megtudtuk, a rendezők négy nap teljes szállásköltségét fizették a 40 fős sprintes csapatnak. A fő táv a 21 km volt, ahol a Greifen-tavat kellett megkerülniük a versenyzőknek.

A kevésbé felkészültek 5 és 10 kilométeren is indulhattak, emellett a 10 kilométert gyaloglásban is lehetett teljesíteni. A sprintesek a három távon összesen 36-an álltak rajthoz és jó eredményeket értek el az erős mezőnyben. A verseny mellett jutott idő kirándulásokra is, így a népes csapat ismét nagyon sok élménnyel gazdagodva térhetett haza az ötnapos kirándulásról.

Jó eredményt ért el korosztályában Dobó Kata, Ruszka Judit, Strassner Edit, Vajdai Tünde, Földvári Zoltán, Kabafalvi Sándor, László Zoltán, Nagy Fernandó, Ráday Domonkos, Somogyi Károly, valamint a Gellért házaspár. A rendezők a verseny végén meghívták a sprinteseket a jövő szeptemberben 40. alkalommal megrendezendő Greifensee-futásra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában