Helyi sport

2017.07.20. 08:41

Közép-Európa görkoris fővárosa volt Tatabánya

Tatabányán közel 200 versenyző részvételével rendezték meg a hétvégén a görkorcsolyázó Közép-Európa Kupa zárófordulóját.

Kun Attila

Fotó: Hagymási Bence

Nagy volt a sürgés-forgás a hétvégén a tatabányai görkorcsolyapályán, hiszen a Közép-Európa Kupa hatodik, zárófordulóját bonyolították le a létesítményben. Közel 200 versenyző érkezett az eseményre, a tatabányaiak mellett Szegedről és Szombathelyről, emellett Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából és Ukrajnából is jöttek sportolók.

Ahogy Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere, az esemény fővédnöke megnyitóbeszédében elmondta, bár a hétvége legrangosabb magyarországi rendezvénye a vizes világbajnokság, ez a verseny is komoly érdeklődésre tart számot. És valóban: a versenyzők mellett nemcsak az edzők, de rengeteg szülő és hozzátartozó is buzdította a fiatalokat, akik mindent beleadva, hatalmas küzdelemben rótták a köröket a 200 méteres, hazánk egyik legmodernebb létesítményének számító pályán. A versenyt nem először rendezik meg Tatabányán.

Moravcsik-Fecskés Orsolya, a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület edzője, illetve a verseny egyik szervezője, valamint az ugyancsak a TDKE-nál edzősködő, emellett a Magyar Görkorcsolya Szövetség elnöki tisztét is betöltő Lugosi László kézben tartották a dolgokat. Mindez persze nem működhetett volna a népes szervezőbrigád nélkül, hiszen a rajtbírótól és a pályabíróktól kezdve az időmérő és adminisztrációs személyzeten keresztül a zenefelelősig vagy egy tucatnyian dolgoztak

azért, hogy minden zökkenőmentesen haladjon.

– A versenyzők egyik fele az amatőr, a másik a profi kategóriában versenyez – tudtuk meg Moravcsik-Fecskés Orsolyától. – A szervezésben rengeteg szülő végez önkéntes munkát. Egyesek a büfét üzemeltetik, mások a vendégek részére készült ajándékcsomagokat állították össze. Sokan versenybírói végzettséggel is rendelkeznek, így a versenyiroda tagjai is sok esetben szülőkből áll össze. Nélkülük nagyon nehéz lenne megszervezni a versenyt, így mindenképpen köszönet jár nekik a rengeteg munkáért – tudtuk meg az edző-szervezőtől.

– Ez a Közép-Európa Kupa hatodik, záró versenye. Két csehországi, illetve egy-egy osztrák és német, valamint szegedi futam után érkezett a sorozat Tatabányára – tudtuk meg Lugosi Lászlótól. – A magyar, illetve a tatabányai versenyzők a magasabb korcsoportokban az európai középmezőnyhöz tartoznak, az alacsonyabbaknál, mivel az kevésbé költségigényes, már jobban állunk. A sikeres Eb-szereplés után úgy vélem, hogy szép jövő előtt áll a város görkorcsolyasportja – vélekedett a szakember, akinek elévülhetetlen érdemei vannak nemcsak a sportág tatabányai meghonosításában, hanem az országos szövetség megalapításában is.

Bár nyilvánvalóak az eredmények is roppant fontosak voltak, egyvalami azért jól látszott: az egymást jól ismerő versenyzők és a szülők mintha egy nagy családot alkotnának. Mindenki buzdított mindenkit (főleg a legkisebbek), és a Szegedről és Szombathelyről érkező edzők is mindenben a rendezők segítségére voltak.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában