mennyei megyei

2017.07.21. 10:14

Fiatalos lendülettel ért a nyolcadik helyre a Bábolna

A Bábolna évek óta a Komárom-Esztergom megyei első osztály meghatározó csapata, folyamatosan a középmezőnyben végeznek, messze-messze a kiesés rémétől. Idei szezonjukat értékeltük.

Herczeg István

A 2015/2016-os szezonban a kilencedik helyen végeztek, a mögöttünk tudott évadban pedig a nyolcadik helyre értek be. A bajnokságot remekül kezdték, hiszen a Sárisápot, az Etét és a Nyergesújfalut is legyőzték, ráadásul még gólt sem kaptak ezeken az összecsapásokon.

Ezek után magabiztosan várták a későbbi bajnok Vértesszőlőst, kétgólos előny után azonban mégis vereséget szenvedtek, miután Kiprich Józsefék az utolsó húsz percben hármat is rúgtak nekik. Ez sem zökkentette ki a Bábolnát, egy héttel később egy hetest gurítottak a Vértessomlónak, így öt meccs után a dobogó legalsó fokán álltak.

Ezt követően kissé hektikussá váltak, de az Oroszlányt így is elkapták, a Tata pedig csak egy ponttal távozott tőlük. A téli pihenőre így is a negyedik helyen mentek, ami nagy meglepetésnek számított akkor, hiszen igen fiatal a játékoskeretük. Tavasszal viszont fogyni kezdett a lendület, csak két alkalommal tudtak nyerni, az Ácsot 5-0-ra, az Esztergomot pedig 4-0-ra verték, így az alapszakasz végére csak a nyolcadik helyre futottak be.

A rájátszást aztán két győzelemmel kezdte a csapat, megverték a Nagyigmándot és a Sárisápot, ám a végén már a tét nélküli találkozókon vereséget szenvedtek a Zsámbéktól, valamint az utolsó fordulóban az Esztergom ellen is. A vége így egy nyolcadik helyezés lett, ami miatt nem szomorkodhatnak a bábolnaiak, de az őszi teljesítményük alapján a következő szezonra így is bizakodóan tekinthetnek. A leggólerősebb a rutinos László Tihamér és a fiatal Csillag Máté volt, mindketten 12 találatot jegyeztek a bajnokság során. Jól látszik a kontraszt, László 36 esztendős, Csillag pedig 19. A szintén fiatal Fábián Dávid hatszor volt eredményes, de csak 15 találkozón lépett pályára, így az átlaga nem volt rossz.

A Megyei Kupában kisebb meglepetésre a Kecskédet búcsúztatták, majd a Felsőgalla legyőzése után a későbbi győztes Zsámbék csapata ellen estek ki a küzdelmekből.

Csongrádi Péter, a Bábolna vezetőedzője így látta a szezont: – A szezont még Birta Gábor vezetésével kezdtük, de én is a csapat mellett voltam. Mivel rendkívül sok utánpótláskorú játékossal kezdtünk, így az ellenfeleink nem igazán készültek ránk ősszel. Ennek a negyedik hely lett az eredménye az őszi tabellán, de ez erőnkön felüli teljesítmény volt.

– Tavasszal aztán már komolyabban vettek minket ellenfeleink, hiszen ezek a játékosok nem csak fiatalok, de nagyon ügyesek is voltak. Ekkor visszaestünk, kijött a rutintalanság, de a nyolcadik hely a valós teljesítményünket mutatja. A legrosszabb találkozónk véleményem szerint a Vértessomló elleni hazai mérkőzés volt, ahol 1-0-ra kaptunk ki. A legjobbnak a Kecskéd elleni kupameccset mondanám, ahol nagyon jól játszottunk, és 3-2-re nyertünk is. A felkészülést már elkezdtük a következő szezonra, egy szlovák harmadosztályú csapattal szemben szenvedtünk vereséget. A továbbiakban leginkább Győr környéki csapatok ellen szeretnénk felkészülni. A bajnokságra ismét az első nyolc hely valamelyikének megszerzése lesz a cél, ami úgy gondolom, hogy ezzel a kerettel teljesíthető is – vázolta a közeljövő terveit Csongrádi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában