bajnokság

2018.05.21. 07:25

A kínok kínját élték át a kerekesek

Csaknem háromszáz bringás tette próbára kitartását a megyei versenyen. A hosszú távú futamon 1400 méteres szintkülönbséggel kellett megküzdeniük az indulóknak.

W. P.

A megye adott otthont a XVII. Kínok Kínja nemzetközi mezőnyversenynek

Rangos kerékpárversenynek adott otthont Komárom-Esztergom megye. A Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság ötödik fordulójaként rendezték meg az XVII. Kínok Kínja nemzetközi mezőnyversenyt, amelyen csaknem háromszáz sportoló tette próbára kitartását.

A megye adott otthont a XVII. Kínok Kínja nemzetközi mezőnyversenynek

A szervezők differenciálták a mezőnyt: a nagyon fiatal, valamint az idősebb korosztály számára 24 kilométeres, úgynevezett rövidtávot jelöltek ki. A legtöbben egyébként az esztergomi bazilikától induló, 123 kilométeres futamon vettek részt, amely meglehetősen változatos volt, országúti és erdei szakaszokat is tartogatott ugyanis magában.

A sportolók a rajtot követően a 11-es főúton haladva értek el Pilismarótig, ahonnan a Pilis Bike kerékpáros úthálózat részét képező erdei útvonalon kellett feljutniuk Dobogókőre. A megmérettetés nevéhez méltóan a kezdetben lankás, majd az utolsó egy kilométeren már 12-14 százalékos emelkedős szakasz teljesítése után az 1111-es úton érkeztek vissza Esztergomba a kerékpárosok, akik a negyvenegy kilométeres kört összesen háromszor teljesítették.

Az 1400 méteres szintkülönbségű, hosszú távú futamot a férfiaknál Vas Balázs (Merida Maraton Team) 3:09:54 idővel nyerte meg, a nőknél pedig Matuz Etelka (FTC) szerezte meg az első helyet, 3:33:32 idejével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában