gáláns

2018.07.14. 07:20

Kassai nem tett rasszista megjegyzést

Kassai Viktor félmilliós sérelemdíjat követel a diósgyőri focistától. A pénzt a Rakaczki Bence Alapítványnak ajánlaná fel.

Kemma.hu

Debrecen, 2018. április 28. Kassai Viktor játékvezetõ a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Debreceni VSC – Vasas FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. április 28-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

A felvétel alapján a tatabányai Kassai Viktor néha erélyesen, de összességében tisztelettudóan beszélt – írja a Kisalföld arról a bírósági tárgyalásról, amely a Győri Törvényszéken folyik, és amely egy tavalyi NB I.-es mérkőzés miatt indult.

Ismeretes, Kassai Viktor azért indított személyiségjogi pert Lipták Zoltán (DVTK) ellen, mert utóbbi a tavaly áprilisi Diósgyőr–Vasas NB I.-es mérkőzés után azt állította: a meccsen a játékvezető rasszista megjegyzéssel illette a diósgyőriek kameruni légiósát, Patrick Mevoungout.

A bírósági tárgyaláson jelen lévők az említett mérkőzés első félidejének televíziós felvételét nézhették meg, de úgy, hogy közben nem a kommentátor és a közönség hangja hallatszott, hanem a játékvezető és az asszisztensek zárt rendszeren rögzített kommunikációja.

Dr. Megyes Géza törvényszéki bíró azt állapította meg, hogy a per tárgyát képező mondat még töredékesen sem volt hallható, de néha nem lehetett érteni az elhangzottakat. Kassai azt szeretné, hogy a bíróság állapítsa meg a jogsértést és ítéljen meg 500 ezer forint sérelemdíjat. Az összeget sportcélra, a Diósgyőr utánpótlássportjáért létrejött Rakaczki Bence Alapítványnak ajánlaná fel.

Az ügyet azért tárgyalják Győrben, mert Lipták Zoltán bejelentett lakcíme a kisalföldi városban található. A védő egyébként személyesen nem volt jelen a tárgyaláson, ügyvédje viszont elmondta: Lipták az ominózus kijelentést egy játékostársától hallotta, ezt a fegyelmi tárgyalásán is így adta elő. Kassai jogi képviselője szerint viszont Lipták igenis tényként fogalmazta meg vádját a játékvezetőről, ezért indítványozták, hogy a jegyzőkönyvet a bíróság kérje be az MLSZ-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában