Kocs

2017.07.22. 09:12

Jól tolták a kocsikat

19. alkalommal rendezték meg a kocsitoló fesztivált Kocson. A nők mezőnyében az SOS Cargo megvédte bajnoki címét, a férfiaknál a tatai önkormányzat csapata győzött.

Petrik József

A hölgyeknél az SOS Cargo megvédte címét, de a fiúcsapatuk is jól helytállt, negyedik lett

Fotó: Puskás Alexa

A XIX. nemzetközi kocsitoló fesztivál egy látványos, színes programokkal kísért háromnapos rendezvény, amely az idén elvitte a település és lakói vendégszeretetének jó hírét. A zenés, táncos produkciók a különböző kiállítások és bemutatók pedig csak fokozták az amúgy is remek hangulatot. Persze a fő attrakcióját most is a kocsitolás jelentette, százak gyűltek össze a verseny útvonala mentén, hogy biztassák a vállalkozó kedvűeket.

A hölgyek mezőnyében ismét az SOS Cargo győzött, 6:12,50 perces összetett idővel. A második a K. O. Csajok csapata (6:14,62) lett. A férfi mezőnyben Tata Város Önkormányzatának gárdája (5:43,07) megvédte tavalyi címét. A további sorrend: 2. Pederiva I. (olasz-5:48,15), 3. Nóri Fodrászat és Domino Kft. (6:01,87), 4. SOS Cargo Kft., 5. Komárom-Esztergom megyei önkormányzat, 6. Sportkör Kocs, 7. Pederiva II., 8. Vámház fogadó, 9. Ijúsági Klub Oberkochen (német), 10. Naszály község, 11. Felvidéki sólymok Madar (szlovák), 12. Dunaalmás, 13. Aztahétszázát, 14. Markót Team, 15. Királyi Lovarda Kisbér, 16. a francia tűzoltók együttese. A 17. helyen az Axiál végzett, mivel nem vett részt az időfutamon, így nem volt összetett versenyeredménye.

Az úgynevezett Gézengúzok kategóriában a Kismadarak bizonyultak a legjobbnak, megelőzve az Arany ászok team-jét. Az amazonok viadalában, ahol a hölgyek egyedül húzták a szekeret 1200 méteren keresztül a célig, a kocsi Gáspár Nikolett nyert legyőzve Kovács-Pataki Csengét, Horváth Zorát és Juhász Viktóriát. A gladiátoroknál, ahol még soha nem álltak ennyien rajthoz, az alábbi volt a sorrend: 1. Vadász Gergő (Tata), 2. Nagy Róbert (Tata), 3. Barsi Zsolt (Kocs), 4. Kővári Károly, 5. Piller István, 6. Bódis Norbert, 7. Juracsek Dávid, 8. Kovács Attila, 9. Sütő Ferenc.

Címkék#kocs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában