vízilabda

2018.09.16. 19:34

Jól sikerült a Jó szerencsét Kupa felkészülési torna

A házigazda Tatabányai VSE-vel együtt négy első osztályú vízipólócsapat vett részt a kétnapos Jó szerencsét Kupán, amely jó játéklehetőségének és erőfelmérőnek kínálkozott az indulóknak a bajnokság nyitánya előtt.

P. J.

A tatabányai pólósok (fehér sapkában) előtt nem áll könnyű feladat: az élcsapat Miskolc otthonába látogatnak

Fotó: Hagymási Bence

Tatabányai Vízmű SE – Debreceni VSE 9-7 (2-0, 2-1, 1-3, 4-3)

Tatabánya, vezette: Hangay, Berki.

TVSE: Jászberényi – Kolozsi 3, Fazekas T., Márkus 1, Hoppál, Kalanovics 2, Szentesi. Csere: Barabás (kapus), Korbán 1, Németh M., Kuncz, Keresztúri, Kolarik 1, Máthé 1. Edző: Zantleitner Tamás.

Gól emberelőnyből: 8/5, illetve 9/1.

Gól kettős emberelőnyből: 1/0 – 0.

Gól ötméteresből: 2/2.

Egy hete hat góllal verte meg a DVSC a Tatabányát. Most a Zantleitner-legénység, a jó kezdés követően és fegyelmezett védekezésének köszönhetően „visszavágott” cívisvárosi fiaskóért.

Tatabányai VSE – Szentes 9-8 (0-3, 1-2, 4-0, 4-3)

A második találkozón a hazaiak akkor kaptak igazán „szárnyra”, amikor az alföldi gárda centerét – szövegelés miatt – cserével kizárták a játékból. Innen, nagy csatában fordítani tudtak a vízművesek.

Tatabányai VSE – BVSC 8-10 (1-2, 3-3, 2-2, 2-3)

Tatabányai góllövők: Kolarik 3, Kuncz, Szentesi, Hoppál, Fazekas T., Kolozsi.

A tornát körbeverések után a vasutascsapat nyerte, megelőzve a TVSE és DVSE együttesét.

– Az úgymond egál védekezésünk jó volt – mondta a Zantleitner Tamás, a TVSE edzője. – Most a BVSC ellen viszont tornagyőzelmet jelentő helyzeteket hagytunk ki, miközben buta, elkerülhető gólokat kaptunk. Összességében hasznos volt a kupa. Szoros, izgalmas meccseket láthattunk, de azt is, hogy van még hová fejlődnünk. Ez a torna rámutatott a jó dolgokra és a hibáinkra egyaránt. Az októberi bajnoki rajtig azon leszünk, hogy a bakikat a minimumra csökkentsük.

(Borítókép: Archív; Hagymási Bence/24 Óra)

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában