szép fogás!

2018.07.21. 20:10

Több mint kilenc kilós ponty is horogra akadt a horgászversenyen

Ötvenkilencen gyűltek össze Környén a horgászegyesület hirdette versenyre a tóparton. Nem csupán résztvevők, hanem szerencse tekintetében is túlszárnyalták a tavalyi eredményeket.

K. D.

Hajdúszoboszló, 2017. december 14. Veselényi Attila halászmester elszállításhoz készíti elõ a piaci halat. A hajdúszoboszlói Bocskai Halászati kft két hetes kampánnyal, szükség esetén napi 10 tonnányi kiemeléssel igyekszik kielégíteni a karácsonyi vásárlói halszükségletet. Ilyenkor az éves értékesítés negyede kerül piacra, pontyból, busából, amurból, kárászból és harcsából. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Oláh Tibor

Míg az elmúlt esztendőben harminchat, ezúttal csaknem százhúsz kilogramm összsúlyú halat fogtak ki. Török Mihály, az egyesület elnöke szerint ez a kedvező időjárásnak és a környei tó talán országosan egyedülálló halállományának volt betudható.

A legnagyobb halat, egy több mint kilenc kilogrammos pontyot Imeli László fogta ki, míg összsúly tekintetében Vizkeleti Géza bizonyult a legeredményesebbnek 27,5 kilogrammal. A második helyen Szalay Gyula, a harmadikon Imeli László, a negyediken Tóbiás György, az ötödiken Budaházi János, a hatodikon Farkas Géza végzett, ők értékes horgászfelszereléssel gazdagodtak.

A horgászok és a déli harangszóra érkező vendégek hagyományosan egy-egy tál gulyás vagy pörkölt mellett elemezték ki a délelőtti eredményeket, de többen is részt vettek a délutáni kenuversenyen, illetve a focibajnokságon is.

(Borítókép: Illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában