Helyi sport

2018.06.20. 20:48

Ezüstérmet szerzett a labdarúgócsapat

Dunaszentmiklós 1958-ban alapított egyesülete sikeresen szerepelt a megyei harmadosztályban. Az Északi csoportban ezüstérmes lett.

Petrik József

Nágel Imre labdarúgóként, edzőként és technikai vezetőként is a dunaszentmiklósi egyesületet "szolgálta"

A helyi foci egyik legismertebb alakja Nágel Imre, aki 40 éves koráig szerepelt az együttesben, aztán 2008-ig edzőként dirigálta a csapatot, most pedig, még 72 évesen is a Dunaszentmiklós SE technikai vezetője.

– Németh Tamás játékos-edzőként néhány éve egy fiatal csapatot örökölt – említi Imre bá’. – A gárda legidősebb játékosa ma is még csak 27 éves. Nem csoda, hogy két évvel ezelőtt a pontvadászatban csak a tizedik helyig jutottak a srácok. De Némó (Németh Tamás focista beceneve – a szerk.) szinte azonnal komolyabb munkára fogta a társaságot.

Nágel Imre labdarúgóként, edzőként és technikai vezetőként is a dunaszentmiklósi egyesületet „szolgálta”

Az idei eredmények azt mutatják, hogy a fiatalok fokozatosan, három-négy év alatt belenőttek a másodosztályba, sőt... Napjainkban már hetente kétszer edzenek, úgy mennek a mérkőzésekre. A felkészülési – téli-nyári – időszakban heti négy edzést vezényel nekik Németh Tamás.

– Ez köszön vissza most már a pályán is – jegyzi meg Nágel Imre. – Az edzéseken a játékosok legalább kilencven százaléka rendszeresen részt vesz. Ebben a szezonban végig érezhető volt, hogy fizikális gondjai nincsenek a társaságnak, miközben fejben is felnőtt az együttes a feladathoz. A játékos-edző egyfajta játékrendszert gyakoroltat már huzamosabb ideje a labdarúgókkal, és ezt igyekszik tovább tökéletesíteni.

Imre bá’ bevallotta, hogy már a bajnokság kezdete előtt abban bízott, hogy az első három hely valamelyikét meg tudja csípni szeretett csapata.

– Számoltam azzal, hogy a sok munka kijön a fiúkból – fogalmazott a technikai vezető. – Persze akadtak azért kritikus periódusok. Az őszre és a tavaszra is jutott egy-egy sorsfordító találkozó. A bajnokság első felében Lábatlanon hiába játszottunk jól, négy-háromra vesztettünk. Tavasszal pedig Tokodaltáron kaptunk ki kettő-egyre. Teszem hozzá, erről Németh Tamás játékos-edzőnk is úgy nyilatkozott, hogy az egész szezont tekintve, itt és ekkor futballoztunk a leggyengébben. Nekem, mint nagy drukkernek is, azért fáj ez az elhullajtott hat pont, mert a végén néggyel előzött meg minket a Bajót.

A szentmiklósiak nagyon szeretnék megmérettetni magukat a másodosztályban. A szakosztály vezetése ezen fáradozik. Egyelőre azonban a feljutás körül kissé kaotikus a helyzet. Bizonytalan, hogy mely’ csapatok vállalják a feljutást vagy esetleg ki, kik lépnek vissza...

– Mi mindenesetre arra törekszünk, hogy megteremtsük a megye kettőben induláshoz a feltételeket – mondja a sportvezető. – Itt már kötelező utánpótláscsapatot is indítani, ám egy ötszáz lélekszámnál is kisebb településen ezt nem egyszerű összehozni. De ennek a kritériumnak meg tudunk felelni, lesz utánpótlás-együttesünk. Már csak arra várunk, elfogadják a nevezésünket a másodosztályba. Az egyéb feltételek ugyanis adottak. A létesítményeink, a pályáink rendben vannak, megfelelnek a második vonalnak. Villanyvilágítás van a center- és az edzőpályánkon. Éppen ezért nagyon remélem, ez a siker nem valaminek végét jelenti, hanem „csak azt”, hogy jó úton járunk. Összességében nagyon elégedettek a szurkolók és én is a srácokkal, illetve Némó munkájával. Köszönjük nekik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában