szertorna

2018.03.18. 16:51

Bronzérmekkel tértek haza a tatabányai tornászok

A fővárosban rendezték meg szertornában a diákolimpia országos döntőjét. Megyénket a tatabányai Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola diákjai képviselték.

Petrik J.

Az oktatási intézmény csapata mindhárom korosztályban bejutott a fináléba. Az első korcsoportosok dobogóra állhattak a rendkívül erős mezőnyben. A bronzérmes gárda tagjai a következők voltak: Fodor Alexander, Kerékgyártó Áron, Konkoly Gergely, Kullai Gergely, Oláh Bence és Somogyi Bence. Ezt a szép sikert az egyéni összetettben Fodor Alexander egy újabb bronzéremmel még meg is fejelte.

A II. korosztály tornászai a 8. helyen végeztek a 14 csapatból álló mezőnyben, dicséret illeti őket is. A csapatot Doma Ervin, Huszti Dávid, Jánó Bence, Kullai Attila, Martini Ákos és Vereckei Olivér alkották.

A felső tagozatosok küzdelmében egy hajszállal maradtak le Németh Attila felkészítő tanár tanítványai a dobogóról, így egy előkelő negyedik hellyel kellett beérniük, vigasztalódniuk. Ez az együttes így állt fel: Anda Martin, Kerékgyártó Ákos, Safranek Ádám, Turák Zsombor, valamint Wend Balázs. Egyéni összetettben Safranek Ádám bronzérmet szerzett és Wend Balázsnak is sikerült a legjobb tízbe kerülnie. – Eredményes diákolimpiai évadot zártak tornászaim, nagyon büszke vagyok rájuk – emelte ki Németh Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában