foci

2018.06.23. 08:41

Bajnoki cím után komáromi kupasiker

Az NB III.-ba frissen feljutott Komárom VSE győzelmével ért véget a második alkalommal kiírt Megyei Kupa.

H. I.

A szezon utolsó mérkőzése, a Megyei Kupa döntője azért tolódott ilyen kései időpontra, mert a megyei első osztály bajnoka, a Komárom oda-visszavágós osztályozó mérkőzést vívott a harmadosztályba való feljutásért, melyet kettős győzelemmel zárt. A Tatabánya mögött sem volt rossz év, hiszen mindössze egy vereséggel nyerte meg a másodosztályú bajnokságot. Ugyanez igaz a Komáromra is, hiszen csak a Tata ellen szenvedett vereséget, míg a Tatabánya a Bana ellen kapott ki.

Végül így az a helyzet állt elő, hogy mindkét csapat magasabb osztályban kezdi a következő bajnokságot. A találkozón mindkét fél igen tartalékosan állt fel, a Komáromnál többek Solymos, Musitz és Kenesei hiányzott, míg a TFCE csapatában nem volt ott Megyesi és Kocsis sem.

Megyei Kupa, döntő

Komárom VSE–TFCE Tatabánya 3-1 (2-0)

Almásfüzitő, vezette: Kolonics G. (Büki F., Szántó R. D.).

Komárom: Szabó M. – Módi, Kovács I., Szabó R., Schiller, Molnár A., Kiss, Solymos, Vincze, Katona, Végh B. Vezetőedző: Bozsik Péter.

Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz., Farkas M., Pawelecz, Hajas, Wágner, Soltész, Krupánszki, Klausz, Tóth, Farkas V. Vezetőedző: P. Nagy László.

Gólszerző: Solymos, Molnár A., Kiss, illetve Horváth Á. A.

Bozsik Péter: – Gratulálok a csapatnak az egész éves produkciójához. Mi voltunk a találkozó esélyesei, és ezt igazolni is tudtuk. Stabil játékkal magabiztosan nyertünk.

P. Nagy László: – Gratulálok a Komáromnak az osztályzó megnyeréséhez és a kupagyőzelemhez. Nekünk nem jött jó időpontban ez a mérkőzés, többen szabadságra mentek, így nem tudtuk végigedzeni az elmúlt két hetet. Négy emberem hiányzott, tisztességesen helytálltunk így is, de azt kell mondanom, hogy a Komárom megérdemelten nyerte a kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában