Kézilabda

2017.08.17. 13:46

Szlovéniában folytatja a Grundfos

Augusztus 17-én és 18-án egy rangos, négyes nemzetközi tornán a szlovéniai Novo Mestóban folytatja bajnoki felkészülését Matics Vladan szakvezető együttese. A csehországi kupagyőzelem után két nap pihenőt kaptak a tatabányai játékosok. Szerdán délelőtt edzettek még egyet, majd útra is kelt a társaság.

Petrik József

A Grundfos az edzéseken is hatékony.

Fotó: Hagymási Bence

A Grundfos Tatabánya KC élvonalbeli gárdájára újabb kemény ellenfelek várnak: a bajnoki és kupabronzérmes kék-fehérek Szlovéniában vendégeskednek. A pénteken kezdődő torna kiírása szerint az első találkozó győztesei vívják a döntőt, a vesztesek pedig a harmadik helyért mérkőznek. A párosítás szerint a Grundfos Tatabánya KC először a fehérorosz SZKA Minszkkel csap össze. A másik ágon a a házigazda KRKA Novo Mesto a szintén szlovén Bajnokok Ligája-résztvevő Celjével találkozik.

Az alapozás eddigi tapasztalatairól, a hétvégi torna esélyeiről Matics Vladannal, a tatabányaiak vezetőedzőjével beszélgettünk.

A szakvezető elmondta, hogy az újonnan igazolt román válogatott kapus, Ionut Iancu beépítése – értelemszerűen – könnyebb volt, mint a jobboldali átlövő, Jakov Vrankovicsé. Ennek azonban az is a magyarázata, hogy a horvát válogatott kerettag kézilabdázó kisebb derékbántalmakkal bajlódik. Ez pedig hátráltatta az ő beilleszkedését...

Matics mester azt is megjegyezte, hogy az eddigi találkozókon „felesben” játszottak az együttes tagjai. Azaz a szakvezető egy-egy félidőnyi lehetőséget adott szinte valamennyi játékosának, hogy mihamarabb formába lendüljön mindenki. Ez azért fontos, hogy a mester minél tisztább képet kapjon arról, hogy a keretből ki milyen állapotban van, miként terhelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában