gratulálunk!

2018.05.21. 19:16

Megható gesztus: kislánya adhatta át a kupát a mozgássérült tatabányai testépítőnek

Balikó Róbert mozgássérült testépítő a hétvégén Pécsen állt színpadra, hogy megmutassa, betegsége ellenére igen eredményesen lehet űzni ezt a sportágat. A szervezők egy igazán nagylelkű gesztussal tették felejthetetlenné a versenyt.

Szénási Szimonetta

Balikó Róbert kislányával együtt örülhetett a díjnak

Fotó: Dunavölgyi Fitness Photo

A tatabányai sportemberről, Balikó Róbertről már olvashattak hírportálunkon: a mozgáskordinációval küzdő testépítő 2017-ben mozgássérült kategóriában megnyerte az olaszországban megrendezett világbajnokságot. Róbert május 19-én, szombaton ismét megmutatta kidolgozott fizikumát. Ezúttal Pécsen állt a bírák elé.

Balikó Róbert kislányával együtt örülhetett a díjnak
Fotós: Dunavolgyi.com Photography

A május 19-i INBA Grand Prix 2018 versenyen nem akadt ellenfele a kategóriában, de elmondása szerint ez nem olyan meglepő, hiszen sérüléssel kevesen űzik ezt a sportot. Ami viszont igazi meglepetés volt, hogy a verseny szervezői engedélyezték, hogy a kislánya is felmenjen a színpadra, és ő adhassa át édesapjának a kupát.

– Nagyon örültem, amikor a szervezők belementek, hogy a lányom kísérjen, hatalmas élmény volt, hogy tőle vehettem át a díjat – mondta el Róbert.

Még egy meglepetés várt rá a pódiumon, jobban mondva onnan lejövet.

„Mikor az ajándéktáskával a kezemben elindultam lefele a színpadról, szokatlan illat csapta meg az orromat. Általában táplálékkiegészítőket, promóciós termékeket szoktunk kapni a versenyeken, de mint kiderült, idén az egyik szponzor szalonnát és kolbászt ajánlott fel. Mivel huszonöt éve vegetáriánus vagyok, így ezeket jó szívvel továbbajándékoztam, de mindenesetre jót mosolyogtam a váratlan ajándékon” – mondta el a testépítő.

Róbert hamarosan a világbajnokságon is megméreti magát
Fotós: Dunavolgyi.com Photography

Róbertnek legközelebb a két hét múlva a brunói világbajnokságon szurkolhatunk, ahol megvédheti tavaly megszerzett bajnoki címét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában