siker

2018.07.15. 11:09

Arannyal debütáltak az ifjú esztergomi evezősök Tatán

Az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének legfiatalabb versenyzői is debütáltak a tatai Öreg-tavon megrendezett XXIII. Tatai Regatta Ranglista és Tókerülő Versenyen, amelyen a sportolók 500 méteres sprintversenyen és 6000 méteres tókerülő futamon indulhattak el.

W. P.

A mezőnyben az ország 12 evezős klubjának utánpótláskorú sportolói mérték össze tudásukat. A 12 éves fiú egypárevezősök versenyében Ábel Dániel képviselte az esztergomi egyesületet, aki végül a negyedik helyen ért célba. A 13 éves fiú egypárevezősök futamában Szigeti Ferenc megismételte klubtársa eredményét, majd egy korosztállyal feljebb, a tanuló egypárevezősök, vagyis a 14 évesek között ezüstérmet szerzett.

Jól sikerült a debütálás a 10–13 éves fiúk kormányos négypárevezősének, hiszen már az első versenyükről aranyéremmel térhettek haza. Csákvári Bence, Guth Bálint, Molnár Dávid, Urbán Bálint és a kormányos Csákvári Máté számára minden bizonnyal emlékezetes marad a huszonharmadik Tatai Regatta.

A könnyűsúlyú Dávid Regina versenyszámának kiírása hiányában a normál súlyúak mezőnyében volt kénytelen indulni. Az esztergomi klub sportolójának nem szegte kedvét az apró változtatás, hiszen az új kategóriájában negyedik helyen ért célba. A versenyen sikeresen szereplő utánpótláskorú evezősöket Mármarosi János és Szirányi Ádám edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában