nyugodjon békében!

2018.06.17. 17:00

Tizenkét éve ment el Frédi bá'

Szokták volt mondani, hogy mennyire rohan az idő. Magam sem hittem el, hogy Antalóczy Alfréd, a tatabányai kézilabdázás egyik emblematikus alakja immáron tizenkét éve nincs közöttünk. Hiszen még most is úgy tűnik, mintha csak hetek, hónapok teltek volna el azóta, hogy megtörten ott álltunk Frédi bá’ ravatalánál.

Petrik J.

Tizenkét éve hunyt el Antalóczy Alfréd, a tatabányai kézilabdázás legendás alakja

Forrás: NSO

Antalóczy Alfréd, Frédi bá’, mert a kézilabdás berkekben mindenki csak így szólította – teszem hozzá, a legnagyobb tisztelettel – élvonalbeli játékosként tagja volt a Tatabányai Bányász első, 1969-ben a csúcsra érő, kupagyőztes együttesének. Egy-két évvel később pedig már mint szakosztályvezető segítette – évtizedeken keresztül – imádott csapatát, sportágát.

Megtiszteltetés volt őt ismerni. Hosszú éveken át tudósította a megyei napilapot is. Pontos, precíz írásaiból mindig kiderült, mennyire – mostanában úgy fogalmaznánk – képben van. Bizony, ma is sokszor gondolok rá, amikor valami kétségem támad valamilyen adattal, statisztikával, évszámmal, névvel, összeállítással kapcsolatban, amely összefügg a Tatabányával.

Néha – szívem szerint – még mostanában is a telefon után nyúlnék, hogy: Frédi bá’ segíts! Ilyenkor hasít aztán igazán belém, hogy mennyire robog az idő, milyen gyorsan múlnak az évek, hiszen Frédi bá’ már több mint egy évtizede nincs közöttünk, nincs velünk. Már nem tér be a szerkesztőségbe egy-egy kézilabdás cikkével. Már nem nyújtja a kezét egy-egy bajnoki meccs előtt a sportcsarnokban. Már nem mond el kulisszatitkokat a kék-fehérekről...

Fiának és két unokájának persze nyilvánvalóan nálamnál is jobban hiányozhat. Hiszen ők a nagypapájukat, édesapjukat veszítették el. Én, „csak” egy barátot. Isten nyugosztaljon, Frédi bá’!

(Borítókép: NSO)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában