tsc

2018.07.16. 07:21

A TSC hármasugrója hetedik lett

Győr adott otthont az ifjúsági korosztály atlétikai Európa-bajnokságának, amelyen a TSC három atlétája is részt vett.

Petrik

Győr adott otthont az ifjúsági korosztály atlétikai Európa-bajnokságának. A Tatabányai SC-Geotech versenyzői közül hárman is részt vettek a Rába-parti kontinensviadalon, Áts Viktória és Radócz Viktória hármasugrásban, Misák Dominika pedig gerelyhajításban volt érdekelt. A három atlétanő között Misák Dominikának már volt némi tapasztalata a világversenyek terén, de a másik két sportoló úgymond elsőáldozóként vehetett részt a korcsoportos viadalon.

Mindhármukon tapasztalni lehetett azt a versenydrukkot, amelyet egy ekkora seregszemle okozhat, nem beszélve arról, hogy hazai közönség előtt kellett bizonyítaniuk.

Ez a bizonyítás legjobban a tatabányaiak hármasugró-üdvöskéjének, Áts Viktóriának sikerült, mert egy izgalmas selejtezőt követően bekerült a fináléba. Misák Dominikának és Radócz Viktóriának ez a bravúr nem sikerült, de fiatalok még ahhoz, hogy az elkövetkezendő évek világversenyein ne bizonyíthatnák kvalitásukat.

A „nagydöntő” nagy versenyt hozott, ahol Áts Viki sokáig az ötödik helyen állt, de az utolsó ugrások megváltoztatták a végső sorrendet. Viktória az első ugrásával 12,8 méterre repült, amelynek szurkolói nagyon örültek, de a videós felvételen látható volt, hogy bizony egy kis rutintalanság miatt nem végzett előkelőbb helyen. Az „ugrógödörbe” érkezésnél a haja ugyanis olyan nyomott hagyott a homokban, amelyet a versenybíróság éles szeme észrevett, ezáltal több centit „veszített” a távolságból...

Az utolsó sorozatot követően így végül az előkelő 7. helyezést szerezte meg. Ez az eredmény azért is örömteli, mert az atlétikai szakosztálynak, illetve Tatabánya sportjának ismételten lesz résztvevője az októberben megrendezendő Ifjúsági Olimpiai Játékokon, ahol komoly esély nyílik a javításra, egy szép siker elérésére. Az atlétapalántákat Henyecz László és Schäffer Tamás edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában