Helyi sport

2018.01.13. 17:32

A frankások is odatették magukat, de a dorogiak nyertek végül

Winkler Jani bácsit is köszöntötték a focikupán.

W. P.

Kmár kilencedik alkalommal rendezték meg az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban a hagyománnyá vált Winkler János serdülő tornát. A csapatokat három, egyenként háromcsapatos csoportba osztották be. Minden résztvevő alakulat a csoportmérkőzések után helyosztó mérkőzéseken szerepelt, így senki nem eshetett ki a csoportjából.

A házigazda Esztergom az „A” csoportban a Nyergesújfalu ellen 4 találatot szereztek, majd a Csolnokkal 5-2-es gólzáporos mérkőzést játszottak. A két vesztes csatájában a Nyergesújfalu bizonyult jobbnak, hiszen 0-0-s rendes játékidőt követően büntetőrúgásokkal 2-1-re megnyerték a találkozót.

A „B” csoportban kapott helyet a szomszédos Dorog, a Sárisáp és a Zsámbéki serdülők csapatai. A Dorog kapott gól nélkül, 11 lőtt góllal abszolválta a két mérkőzést, míg a Zsámbék a második mérkőzésén 4 gólt szerzett a Sárisáp ellen. A „C” csoportban a Tata, a „Franka” és a Mészöly Focisuli kapott helyet. A csoportelsőséget a Tata szerezte meg a Franka elleni 2-1, valamint a Mészöly csapata elleni 1-0-s győzelemmel. Nagy meglepetésre a Franka büntetőkkel 2-0-ra verte a Mészöly Focisuli csapatát.

A csoportmeccsek után helyosztó mérkőzéseket rendeztek. Meglepetés született a selejtezőkön, hiszen a tavaly döntőt játszó két csapat (Csolnok és Mészöly FC) csak a 7–9. helyekért játszhatott.

A hármas döntőben a bronzérmet az Esztergom, az ezüstöt a Tata szerezte meg. Az aranyérmet teljesen megérdemelten a dorogiak nyakába akaszthatták, hiszen kapott gól nélkül nyerték meg mind a négy mérkőzésüket, de ki kell még emelni a Franka csapatának negyedik helyét, hiszen játékosai a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumot képviselték, így ők voltak a legfiatalabb együttes. A torna legjobb játékosának Szatmári Kevint (Dorog) választották.

Az eredményhirdetésen a szervezők köszöntették a jelenlévő 82 esztendős Winkler Jánost, aki évtizedekig szolgálta a város labdarúgását, játékosként és edzőként egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában