Pethő Zsuzsanna

2024.07.06. 20:27

Emléktáblát kapott a Bakonyalja világklasszis kézilabdázója

A 2021-ben elhunyt olimpiai-és világbajnoki bronzérmes kézilabdázó, Pethő Zsuzsanna tiszteletére avattak emléktáblát Bakonybánkon. Az alig 400 fős falu jeles eseményén az országgyűlési képviselő, Czunyiné dr. Bertalan Judit is tiszteletét tette.

Kemma.hu

Emléktáblát avattak a bakonybánki falunap keretein belül, úaz egykori kiváló kézilabda-kapusról, a bakonybánki születésű Pethő Zsuzsanna emléke előtt tisztelegve. Az olimpiai-, és világbajnoki bronzérmes tatabányai játékos 14 éves koráig élt a településen, mielőtt Tatára költözött. Az emlékmű a nemrégiben felújított egykori általános iskola falán kapott helyet, amely napjainkban a Bánki Donát emlékszobának és az óvodának is otthont ad. Az egykori kiváló sportoló is itt tanult a bakonybánki iskolában. Az emléktáblát Mészárosné Szilágyi Erzsébet, nyugalmazott tanító álmodta meg, a település pedig önerőből, saját költségből hozta létre a plakettet.  

Pethő Zsuzsanna, korábbi kiváló kézilabda-kapusra emlékezve avattak emléktáblát a Bakonybánki Falunapon
Pethő Zsuzsanna, korábbi kiváló kézilabda-kapusra emlékezve avattak emléktáblát a Bakonybánki Falunapon
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Szép számmal vettek részt a megemlékezők az ünnepélyes eseményen

Az ünnepélyes eseményen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Romanek Etelka, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés alelnöke, dr. Inglódi Endre a Magyar Olimpiai Akadémia és a Magyar Kézilabda-szövetség emlék albizottság-elnöke, Kanyó Balázs a Komárom-Esztergom Vármegyei Kézilabda-szövetség elnöke, Sebestyén Máté, a TSC szakosztályvezetője, továbbá Mészárosné Szilágyi Erzsébet Bakonybánk díszpolgára. Rajtuk kívül is szép számmal látogattak ki a falunapra a mindössze 391 lakosú Bakonybánkról.

A megható megemlékezés és az ünnepi beszédek végén Fuchs Tibor atya áldotta meg az emléktáblát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában