Labdarúgás

2024.07.08. 12:16

A Nyergesújfalu SE vezetőedzője elárulta célját a következő szezonra

Gálicz Ferenc egy véletlen folytán lett edző. Játékosaival az idén megnyerték bajnokságot és a vármegyei kupát is. A Nyergesújfalu SE vezetőedzője most elárulta, mik a tervei a következő szezonra.

Kemma.hu

A Nyergesújfalu SE is készül az új évadra, ezért a szurkolókat is külön tartalmakkal kecsegtetik. Ebből adódóan az együttes betekintést nyújtott abba, hogy a vármegyei I. osztályú bajnokcsapatuk edzője, Gálicz Ferenczet hogyan is kezdte pályafutását, miért lett edző és, hogy milyen célokat tűzött ki maga elé. A beszélgetést a Facebookon osztották meg.

Gálicz Ferenc és csapata betekintést nyújtott az őszintébb témákba is. A Nyergesújfalu SE vezetőedzője a csapatával beszélgetett.
Gálicz Ferenc, a lépcső tetején a Nyergesújfalu SE bajnoki fogadtatásán 
Fotó: W. P.  / Forrás: 24 Óra

A  szakember megosztotta, hogy pályafutását viszonylag korán kezdte. Amint megtanult járni, mindenhova a labda kíséretében közlekedett, a szüleivel szinte egész nap focizott. A sporttal 8-9 éves korában került szorosabb kapcsolatba, hiszen ekkor került a Dorog korosztályos csapatához. A csapatnál olyan edzőktől tanulhatott, mint mint Laczkó István, Varga János, Buzánszky Jenő, Ilku István, akik nagy hatást gyakoroltak rá. Véleménye szerint nem csak a futballra, hanem az életre is felkészítették a fiatalokat, a mai napig jó kapcsolatban áll az akkori trénerekkel.

Mint edző

Érdekes sztorival mesélte el Gálicz Ferenc, hogy hogyan lett belőle edző:

– Az edzősködés nálam nem saját elhatározásból jött, hanem egy szezon közben edző nélkül maradt csapatnál kértek fel, mint rangidőst a feladatra. Akkor még játszottam is, így játékos-edzőként működtem közre. Ez néhány évig így működött, aztán közben kezdtem el azt érezni, hogy többet, szisztematikusan, célirányosan szeretnék adni a csapatnak, ekkor végeztem el az edzői képzést. 

A Tokod volt az első olyan csapat, ahová már mint edző csatlakoztam, és csak a pályán kívülről követtem az eseményeket. 

Nagyon furcsa, és frusztráló érzés volt az elején, mert kintről egészen mást lát az ember, és segíteni sem tud közvetlenül. Aztán persze kezdtem rájönni, hogy hogyan lehet mégis segíteni a pályán kívülről is a csapatot, a játékosokat, de ez is egy olyan szakma, amiben mindig meg kell újulni, mindig fejlődni kell – fogalmazott.

Ilyen egy jó edző

Meglátása alapján egy edző akkor jó, ha a csapat elfogadja, hiteles és őszinte. Elmondása alapján ezek a tényezők rengeteget számítanak egy klub életében. A jelenlegi csapatával nagyon elégedett.

– Fantasztikus csapat. Elsősorban azért, mert nagyszerű emberekből áll. Jó gondolkodású fiatalok, akiktől én is tanulok folyamatosan. Sokszor meglepődöm, hogy ilyen fiatalon, ennyire éretten, előrelátóan gondolkodnak, terveznek, és élik az életüket. Persze tehetségesek a labdarúgáshoz is. Nagyon fontos, hogy jól érzik magukat egymás társaságában, és ezért örömmel jönnek edzésekre, és küzdenek egymásért a mérkőzéseken – mesélte. 

Gálicz Ferenc elmondása szerint nem tud veszíteni
Edző és csapat: ilyen az, ha jó a kémia
Fotó: W. P. / Forrás: 24 Óra

Nem szeretne veszíteni a Nyergesújfaluval

Arra, hogy milyen tervekkel vág neki az új idénynek, így felelt:

– Aki ismer, az tudja, hogy nem tudok veszíteni. Feleségemtől meg is kaptam sokszor, hogy még a gyerekek ellen is véresen komolyan veszek akár egy kártyajátékot is. Úgyhogy az én célom mindig minden mérkőzést megnyerni – hangsúlyozta a vezetőedző. A végén azt is elárulta, hogy ha a világ bármely csapatát edzhetné, a magyar válogatottat választaná.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában