Kajak-kenu

2024.07.02. 18:00

Érmekkel tértek haza vármegyénk versenyzői a Magyar Kupa döntőjéről

Kiemelkedő eredményekkel zárták a kétnapos döntőt vármegyénk sportolói. A Magyar Kupa versenyein mindent kihoztak magukból a fiatalok.

Kemma.hu

A Velencei-tó északi partján található Sukorón rendezte a korosztályos Magyar Kupa kétnapos országos döntőjét a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Az indulás jogát nyolcvan tagszervezet 1047 versenyzője vívta ki. Vármegyénkből a Tatai Hódy Sportegyesület harmincegy, a Lábatlani Sirályok Vízi Sportegyesület nyolc, a Zoltek Kajak-Kenu Nyergesújfalu Sportegyesület hat, az Oroszlányi Kajak Sportegyesület négy fiatalja evezhetett a rajtvonalra.

A tatai kajakosok közül korcsoportjában, két győri fiatallal összeülve, négyesben második lett Gábor Luca és Gábor Tímea, illetve szintén közvetlenül a győztesek mögött ért célba a hajójukban a győri Kun Rékával Bublovics Barbara, Szalai Kira és Bocskay Panni. Az ezüstös világ győri partnerekkel más célbaérések után is folytatódott. Ezt élhette át négyes hajóban Tüske Milla és Fazekas Lilla, illetve Sárkány Réka, Farkas Nóra és Kovács Euniké Veronika. Pónya Dominik Péter győztes négyes tagja volt. Bocskay Panni egyes hajóban lett ezüstérmes, párosban ért harmadik helyet 2000 méteren Bublovics Barbara és Szalai Kira, illetve Tüske Milla és Fazekas Lilla evezése. A kenus Németh-Zwickl Bendegúz egymaga lett bronzérmes 2000 méteren.

Magyar Kupa
Fent balra a Tüske-Fazekas, lent középen a Deák-Tőkei vármegyei páros
Fotó: F.K.

A zoltekes Varga Lara Zsófia a Kovács Katalin Akadémia három fiataljával egy hajóban kajakozva második helyen ért célba az U13–U14-es korosztály K4-s mezőnyében 500 méteren. Ugyanebben a döntőbeli futamban alig maradt le a dobogóról az a négyes, amelyet az oroszlányi Leskó Lili és Schattinger Zsófia, illetve a lábatlani Sirályok csapatából Balázs Stella Mária és Deák Anna Csenge alkotott. A lábatlaniak Deák Boglárka és Tőkei Lilla Anita kajak kettőse az U10–U11 korosztályban 2000 méteren alig maradt le a dobogóról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában