Atlétikai országos bajnokság

2024.07.01. 17:00

A tatabányai Lesti Diána sérülésből visszatérve lett ezüstérmes az Ob-n

A TSC-Geotech kiváló versenyzője a római Eb-n elszenvedett hajlító sérülése után ezüstérmes lett a budapesti atlétikai országos bajnokságon. Lesti Diána nagyot küzdött, de jelen állás szerint lemarad a párizsi olimpiáról.

Luter Márk

Rengeteg szép tatabányai eredménnyel zárult vasárnap a 129. atlétikai magyar bajnokság, azonban közülük is kiemelkedik Lesti Diána bravúros ezüstérme női távolugrásban. A TSC-Geotech 26 éves kiválósága a római atlétikai Európa-bajnokság bemelegítése során elszenvedett hajlító sérülése után csupán 19 napja volt felkészülni az országos bajnokságra, melynek záró napján a párizsi olimpiai kvalifikáció jegyében lépett rekortánra.

Atlétikai Ob
Lesti Diána második lett távolugrásban a Lantos Mihály Sportközpontban megrendezett atlétikai Ob-n
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Lesti Diána nagyon megszorongatta az országos bajnokot

Női távolugrásban rendre óriási harc van az országos bajnokságon a győzelemért, ez az idei legnagyobb magyarországi szabadtéri viadalon sem volt másképp, hiszen az aranyéremért folytatott küzdelemben csupán 7 centiméter döntött a Budapest Honvédos Bánhidi-Farkas Petra javára, Lesti Diával szemben. A TSC-Geotech távolugrója a negyedik kísérlete során egészen 6,53 méterig repült, mellyel az utolsó sorozatig vezette is a versenyt, amikor Bánhidi-Farkas 6.60 m-es ugrásával átvette a vezetést és megnyerte az Ob-t. A hölgyek mindvégig nehéz körülmények között ugrottak, hiszen a legtöbbször a megengedett 2 m/s-os hátszélnél is magasabb adatot mutatott a szélmérő-eszköz.

 

A TSC-Geotech atlétája örül, hogy végre versenykörülmények között is ugorhatott

– Két hétig edzésen sem tudtam ugrani, csak futni és kondizni. Az első ugrás után egy picit felszabadultam, onnantól már élveztem a versenyt. Az előzmények tekintetében büszke vagyok a versenyzésemre – nyilatkozta lapunknak mosolyogva a 26 éves atlétanő.
– Kicsit mentálisan kiengedem a gőzt, mert tényleg nagyon nehéz hetek vannak mögöttem, aztán készülök a szezon hátralévő versenyeire.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában