Kajak-kenu

2024.07.01. 20:00

Hidvégi Hunor magabiztos a jövőjét illetően

Arany- és bronzéremmel végzett a tatai fenomén a 2024-es ECA ifjúsági és U23 gyorsasági Európa-bajnokságon. Hidvégi Hunor oldalunknak árulta el, hogyan volt képes 500 méteren elképesztő befutót produkálni, majd kitért a jövőjére is.

Kemma.hu

Újabb kiemelkedő eredményekkel gazdagította Hidvégi Hunor a már most nagyon meggyőző életrajzát: A 2024-es ECA ifjúsági és U23 gyorsasági Európa-bajnokság alatt 500 méteren elképesztő hajrában szerezte meg az aranyérmet és védte meg bajnoki címét, 1000 méteren pedig szintén a dobogóra állhatott, hiszen bronzérmet ért a versenyen nyújtott munkája. 

Hidvégi Hunor
Hidvégi Hunor nem akármilyen teljesítménnyel szerzett aranyat
Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Tudatos stratégia volt

Aranyérmet már önmagában kimagasló nyerni, ám Hidvégi Hunor igazán emlékezetessé tette a befutót: az utolsó 50 méteren előzte meg szlovén riválisát, ezzel megszerezve az első pozíciót. Elképesztően izgalmasan alakult a versenyszám, a tatai sportoló elárulta, hogy ez tervezett volt:

– Tudatosan felépített pálya volt, hogy ekkora hajrát indítsak a végén. Direkt így terveztem, hogy az utolsó métereken még tudjak rátenni, és pont jól jött ki a lépés – árulta el nekünk stratégiáját a 19 éves kajakos, aki kora ellenére már az U23-as indulók között is Eb-t tud nyerni.

A jövőbe tekintve

A Komárom-Esztergom vármegyei fenoméntől megkérdeztük, hogy meglátása szerint miben kell ahhoz fejlődnie, hogy királyszámban (Az olimpiai táv hosszútávon az 1000 méter) is további kiváló eredményeket érjen el. Válaszul kitért arra, hogy jó úton haladnak, magabiztosan áll hozzá a lehetőségekhez.

biztos vagyok benne, hogy azon leszünk az edzőmmel, hogy egyre jobb legyek és fejlődjünk.

Fontos kiemelni újból a kort, hiszen fiatalsága ellenére már indult a felnőtt válogatón is, ahol dobogón is végzett. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyire látta reálisnak a párizsi olimpiai szereplést.

– Én a válogatottban a Los Angeles keretnek vagyok a része, ami a 2028-as olimpiára készül. Párizsra olyan szinten készültünk, hogy a válogatón kihozzam magamból a maximális formát, de tudtuk, hogy még fiatal vagyok és nem biztos, hogy ez lesz az utolsó olimpiám. – fogalmazta a bajnok.

A tatai tehetség
Magabiztos a jövőjét illetően a tatai tehetség
Forrás: MKKSZ

Az elképesztő befutóról készült felvételt, ahol elsőként végzett Hidvégi Hunor, itt tekinthetitek meg, a 25:08. perctől.

https://www.youtube.com/watch?v=1yWzLBJaO34

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában