Összefoglaló

2024.07.06. 10:08

Győzelmek és vereségek: itt vannak a megyei foci statisztikái!

Megyei labdarúgószezon után, Európa-bajnokság közepette és olimpia előtt beköszöntött a nyári uborkaszezon. Mérkőzésdömping helyett jöjjön hát a statisztikai elemzésünk a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnoksággal.

Kemma.hu

Mit tehet a sportújságíró, ha a nyár beköszöntével véget érnek a csapatsportágak bajnokságai? Természetesen visszanézi a teljes szezont, és elemzéseket próbál írni a legérdekesebb történésekről. A megyei foci kapcsán ugyan nincsen lehetőségünk a profi labdarúgásban ismert OPTA-elemzőrendszert használni, ahogyan az egyes játékosok mérkőzésenként lefutott kilométereit sem tudjuk mérni, de a csapatok várható gólszerzési mutatóját (azt a bizonyos xG-t) sem áll módunkban vizsgálni. Így is van lehetőségünk azonban a lehetőségekhez mérten elemezni, jöjjön hát a nagy statisztikai összegzés a megyei első osztályból!

Győzelmek és vereségek: itt vannak a megyei foci statisztikái!
A Nyergesújfalu a bajnoki címnek is örülhetett a megye I-ben
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Győzelmek és vereségek

Kezdjük is rögtön a legfontosabb adattal, ami bizonyára a leginkább érdeklődésre okot adó lehet: a bajnokságban a 26 lejátszott forduló (csapatonként azonban csak 24 mérkőzés a 13 induló miatt) alatt összesen 636 találat született, ez a szám egy mérkőzésre lebontva 4,1-es átlagot jelent. Kijelenthető tehát, hogy a mögöttünk hagyott bajnokságban sem unatkozhattak a meccsekre kilátogató szurkolók.

A liga legtöbb győzelmét a Nyergesújfalu és a Tata aratta, mindkét együttes 17-17 alkalommal gyűjtötte be a három pontot a 26 forduló (de 24 mérkőzés) alatt. A legkevesebb győzelmet az utolsó helyen végzett esztergomiak számlálják, ők mindössze egyszer tudtak felülkerekedni az aktuális ellenfelükön. Erre a sikerre még szeptemberben került sor Vértesszőlősön, ráadásul a mindent eldöntő találatot a 91. percben szerezték meg. 

A legtöbb döntetlen a Kecskéd csapatához fűződik, összesen nyolc olyan találkozójuk volt, amelyik pontosztozkodással ért véget. Érdekesség, hogy pontosan ugyanennyi győzelmet és vereséget számlálnak.

A döntetleneknél van még egy érdekes adat: a Vértesszőlős meccsein egyszer sem született ez a végkimenetel. Ők vagy nyertek, vagy vesztettek. Szintén kiemelendő a 4. forduló, ekkor ugyanis egy kivételével az összes találkozón ikszeltek a csapatok. Ha a tátiak nem szereznek az utolsó másodpercekben gólt Vértesszőlősön, akkor mindegyik találkozón megosztoztak volna a csapatok a pontokon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában