Új éra

2024.06.07. 10:47

Vezetőedzőt vált a tatabányai csapat

Ha tatabányai férfi vízilabdacsapat teljesítményéről beszélünk, a szikár tények a következők. Kilencedik hely, 37 pont, 12 győzelem és 13 vereség. Ez pedig azt jelenti, hogy megőrizte tavalyi pozícióját a Tatabányai Vízmű SE OB I. B-s gárdája. Más szemszögből nézve viszont: nem lépett előre…

Petrik József

A következő szezonnak már új edzővel vág neki a tatabányai vízilabdacsapat (fehér sapkában)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Az idényre tervezetteket nagyjából végrehajtotta  a vízműves vízilabdacsapat. A különbség az előző szezonhoz képest csak annyi volt, hogy most három ponttal többet gyűjtött össze Gebauer Lajos vezetőedző együttese. A különbség valóban csak ennyi volt? Egyebek mellett erről beszélgettünk a tatabányaiak szakvezetőjével.

A következő szezonnak már új edzővel vág neki a tatabányai vízilabdacsapat (fehér sapkában)
A következő szezonnak már új edzővel vág neki a tatabányai vízilabdacsapat (fehér sapkában)
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

– Valóban a kilencedik helyezést céloztuk meg – emelte ki a TVSE trénere. – Az idén is megkaptuk a támogatást a KSI-től, ezért személy szerint is köszönet jár Horváth Jánosnak, a fővárosi alakulat mesterének. De bevallom, jómagam legalább egy-két helyezéssel jobbra számítottam.

Érkezők és távozók is voltak

Az edzői elképzelés nem tűnt eretnek ötletnek, hiszen az őszi szezonban szárnyalt, sőt, sokszor brillírozott a Tatabánya. Viszont a folytatásban kiderült, hogy a 10-11. helyig rendkívül kiegyensúlyozottá vált a mezőny. Azaz nehéz dolga lesz a Gebauer-legénységnek.

- Az elején egyértelműen erőn felül teljesített a társaság – hangsúlyozta Gebauer Lajos. – Ekkor nagyon reménykedtem abba, hogy akár a tabella első felében is végezhetünk, és ez fajta bizakodás sem lett volna alaptalan. Végezetül azonban egy-két olyan meccsen csúsztunk el, amelyen nem kellett volna, amelyen nem lett volna szabad.

A változások sem kerülték el a Tatabányát. Albert Barnabás befejezte sportpályafutását. A félidőben Németországba igazolt a jó képességű Szőke Benedek, miközben Debrecenből Keresztes Kristóf érkezett. Aki hasznos csapattagnak bizonyult, ám az edzettségével voltak gondok. Az idény felénél érkezett Pető Ádám is.

Távozik a vízilabdaedző

– A nagy jövés-menés dacára szinte soha nem tudtunk azonosan erős összeállításban vízbe szállni – fogalmazott a vezetőedző. – Hogy jól ment ősszel, az a kedvezőbb sorsolásunknak is betudható. Ellenben tavasszal szinte minden riválisunkkal idegenben csaptunk össze. Ez is jócskán befolyásolta a végső helyezésünket, amivel azért összességében elégedettek lehetünk.

Gebauer Lajos a beszélgetés végén azt is elárulta, hogy a pontvadászat befejeztével ő is leköszönt, befejezte az edzősködést. Mivel a jövőbben más irányítja majd a vízműves alakulatot, így a csapat jövőjéről hiába faggattuk volna…

– Kissé belefáradtam a munkába, és családi okai is vannak a „visszavonulásomnak” – jegyezte meg beszélgetőpartnerünk. – Az utódomról majd a klub vezetése gondoskodik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában