strandröplabda

2024.06.30. 20:29

A Tatai tó partján pattogott a strandröplabda

A strandröplabda magyar bajnokság második fordulóját Tatán rendezték az elmúlt hétvégén az Öreg-tó partján. A női döntőben Vaida Beáta és Villám Lilla, a férfi döntőben Fazekas Balázs és Papp Mátyás diadalmaskodott, így három tatai játékos ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán.

Luter Márk

Illusztris kulisszák között, rekkenő hőségben, a tatai Öreg-tó partján rendezték a strandröplabda magyar bajnokság második fordulóját, mely mindkét nemnél tatai sikerrel zárult.

Vaida Beáta és Villám Lilla
A hazai homokon játszó Vaida Beáta és Villám Lilla nyerte a strandröplabda magyar bajnokság második, tatai fordulóját
Forrás: Facebook/Hunvolley

A nőknél döntő játszma, míg a férfiak két szett döntött a strandröplabda magyar bajnokság tatai fordulójáról

A női döntő vaskos meglepetéssel kezdődött, a nyitó első játszmában Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi meglepően könnyedén jobbnak bizonyult Vaida Beátánál és Villám Lillánál, finálébeli riválisuk azonban egyenlített, így döntő játszmára került sor, melyet magabiztosan hozott a nemzetközi szinten is jegyzett Vaida-Villám duó, akik nem kvalifikáltak a július végén kezdődő párizsi nyári ötkarikás játékokra, szeretnének kijutni a négy év múlva, 2028-ban esedékes Los Angeles-i nyári olimpia strandröplabda-versenyére. A forduló győztese az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia két játékosa, így a csopaki forduló után ismét a Vaida, Villám kettős örömét láthatta a tatai publikum a dobogó legfelső fokán.

A férfiak fináléjában a rutinosabb duónak tartott Fazekas Balázs és Papp Mátyás két fiatal strandröplabdázóval vívta a döntőt, Borbély Boldizsár és Niemeier Lukasz személyében. Borbély 19, míg Niemeier mindössze 17 évesen jutott el a tatai forduló fináléjáig. A késő délutáni döntőben a rutin magabiztosan diadalmaskodott,két játszmában a Fazekas-Papp kettős bizonyult a legjobbnak, így a férfiaknál Fazekas Balázs személyében az Észak Dunántúli Röplabda Akadémia egyik versenyzője állhatott fel a dobogó tetejére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában