Teljesítménytúra

2024.06.20. 11:29

Kerékpártúra a mozgás jegyében

Bő 300 kilométer a nyeregben. A tatabányai sportos pár szombaton teljesítette a Tatabánya és Pozsony közti mintegy 150 km-es távot.

Luter Márk

A 300 kilométeres kerékpártúra egyik hőse, Molnár Viktória a Bős–nagymarosi vízlépcsőnél

Fotó: Beküldött fotó

Már több éve tervezte a szlovák fővárosbeli túrát az a tatabányai szerelmespár, akik a múlt hétvégén már lelkileg és fizikailag is készen álltak, hogy letekerjék a komáromi országhatáron is átívelő Tatabánya és Pozsony közötti igencsak embert próbáló, több mint 300 kilométeres kerékpártúrát.

A mintegy 150 kilométeres Tatabánya-Pozsony útvonal térképen.
A mintegy 150 kilométeres Tatabánya-Pozsony kerékpártúra útvonala térképen.
Fotó: Beküldött fotó

Régi álmom vált valóra azzal, hogy 300 kilométert tekerjek. Első körben sík terepen gondolkodtunk, ezért esett a választásunk Pozsonyra, hiszen arrafelé nem olyan dombos a terep – kezdte az élménybeszámolót a szabadidejében rendszeresen kerékpározó Molnár Adrienn.

Párjával, Tóth Viktorral hetente többször is bringára pattannak, hétvégente pedig gyakran teljesítenek hosszabb túrákat. A pozsonyi túrával kapcsolatban Adrienn elmondta, elérte a lélektani határt, hiszen ezt a távot még élvezte, de szerinte efelett számára már inkább kínlódás a tekerés. A természetben látott csodák pedig feldobták a korán kezdődő kerékpáros napjukat.

– Ki korán kel, aranyat lel. Az Által-ér mentén a hajnali pára dereng, és mikor felkel a nap, arannyal megfesti ezt a párát. Felbecsülhetetlen élmény volt mindezt a különleges élményt átélni, nagyon jó élménnyel tértünk haza.

Különleges kerékpártúrák vármegye-szerte

A sportos páros két héttel korábban például a Szákszend-Nagyigmánd-Kocs-Dad vármegyei kört járta végig. Elmondásuk szerint 2023-ban minden második nap nyeregbe ültek és közel 6000 kilométert teljesítettek két keréken, a mintegy 283 órás tekerés során pedig csaknem 62 ezer méteres szintkülönbségnyi akadályt küzdöttek le közös erővel. A közeljövőben a Gerecsében terveznek mountain bike-ozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában