Úszás

2024.06.22. 20:25

„Úristen!” - megható videón, ahogy Jackl Vivi edzője kiszurkolja az Eb-aranyat

A vizes Európa-bajnokság egyik hőse kétség kívül egy 15 éves tatabányai lány. A friss aranyérmes Jackl Vivien mellett a kezdetektől ott van Kocsis Márta edző is.

Kemma.hu

Hogy milyen különleges a kapcsolat Jackl Vivien, az úszás új hercegkisasszonya és edzője, Kocsis Márta között, már eddig is lehetett tudni, hiszen a tréner a kezdetektől foglalkozik a tatabányai tinivel. Négy és fél éves korában ő tanította meg úszni is, és azóta együtt dolgoznak. A Magyar Úszó Szövetség most megmutatta, hogyan élte meg a TVSE edzője a történelmi pillanatot, amikor tanítványa megnyerte élete első Eb-aranyát.

A vizes Európa-bajnokság egyik hőse kétség kívül egy 15 éves tatabányai lány. A friss aranyérmes Jackl Vivien mellett a kezdetektől ott van Kocsis Márta edző is.
Kocsis Márta és Jackl Vivien több mint tíz éve dolgozik együtt
Forrás: musz.hu

Kocsis Márta korábban a Kemma.hu-nak úgy fogalmazott, hogy ritka az ilyen páros a sportban, hogy egy kiemelkedő képességű versenyző ifi korára még mindig ugyanazzal az edzővel dolgozik. Bár szerinte, ennek óriási előnye van minden szempontból. Lépésről lépésre haladnak egy jól felépített, és úgy tűnik, kiválóan működő rendszerben.

Azt is felidézte, hogy az első pillanatoktól látszódott, hogy Vivien kivételes tehetség, bár ezt ő nem így élte meg. 
– Emlékszem, még a mély vízzel is meggyűlt a bajunk. Nem nagyon akart ott úszni, egyszer még el is szaladt, kergetni kellett a medence körül, hogy visszajöjjön. Mégis nagyon hamar megtanult úszni, rövid idő alatt elsajátította a négy úszásnemet. 

Roppant céltudatos, nagyon jó feje van az úszáshoz, kiváló a koncentrációja, szorgalmas, kitartó, tehetséges és nagyon remek versenyző típus. 

– árulta el az edző fiatal tanítványáról, akit most érthető módon hatalmas érdeklődés vesz körbe, ami nem is csoda, hiszen első felnőtt Európa-bajnokságán 400 méter vegyesen ezüstöt, két nappal később 1500 gyorson pedig aranyat szerzett. Ezüstös eredményével ráadásul Egerszegi Krisztina Eb-teljesítményeit is túlszárnyalta, időben legalábbis.

Különleges kapocs fűzi össze Jackl Vivien és Kocsis Mártát

Az pedig, ahogy a medence mellett Kocsis Márta szurkol, irányít, már-már hitetlenkedve számol, hogy milyen időt is úszhat Vivi, egészen megható:

2022-ben így mesélt magáról edző és tanítványa:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában