Új úton

2024.06.12. 14:01

Érzelmes üzenetben jelentette be visszavonulását a Tatabánya sztárjátékosa

Cristian Ugalde, a tatabányai férfi kézilabdacsapat frissen kinevezett vezetőedzője bejelentette visszavonulását, hogy a jövőben már kizárólag a csapat irányításával és felkészítésével tudjon foglalkozni.

Kemma.hu

Cristian Ugalde marad Tatabányán, de egy teljesen más szerepkörben

Forrás: MOL Csapat

Ahogy arról beszámoltunk, váratlan edzőváltást jelentett be a férfi kézilabda NBI.-ben szereplő MOL Tatabánya KC csapata. Az együtteshez januárban visszatért Dragan Djukics mindössze fél évig ült a kispadon, helyét júliustól a klub játékosa, Cristian Ugalde veszi át. 

Gazdag pályafutást zár le Cristian Ugalde
Gazdag pályafutást zár le Cristian Ugalde
Forrás: MOL Tatabánya KC

Cristian Ugalde sikeres pályafutást zár le

A spanyol sztárjátékos mögött igen gazdag pályafutás áll: spanyol- és magyar bajnoki címek sora, két BL-győzelem a Barcelona tagjaként, de az AEK Athén együttesével az Európa Kupát is elhódította. A spanyol válogatott tagjaként pedig világbajnoki ezüstérmesnek, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmesnek mondhatja magát. Cristian Ugalde a közösségi felületén érzelmes üzenetben jelentette be, hogy edzői kinevezésével párhuzamosan befejezi az aktív pályafutását:

— Szeretném bejelenteni, hogy 20 szezon után játékoskarrierem véget ért, egy évvel a tervezett idő előtt. Nagyon nehéz kifejezni mindazt, ami az elmúlt hetekben történt; sok érzelem gyűlt össze, de tudom, hogy lassan minden a helyére kerül. Szeretném bejelenteni azt is, hogy megtiszteltetés számomra, hogy továbbra is kapcsolatban lehetek a szenvedélyemmel, és 

örökké hálás leszek a klubnak, hogy bíztak bennem, és azt akarják, hogy én legyek Tatabánya következő edzője. 

Izgalmas ennek a projektnek a részese lenni – fogalmazott a játékos.

– Végül, de nem utolsósorban szeretnék köszönetet mondani minden klubnak, amely része volt karrieremnek: a Barçának, a Veszprémnek, a Hannovernek, az AEK-nak és a Tatabányának, valamint a spanyol válogatottnak, hogy befogadtak és mindig otthon éreztem magam náluk. Köszönöm minden edzőnek, hogy időt szántak rám, irányítottak az utamon, és azzá a játékossá és emberré tettek, aki ma vagyok. Természetesen szeretném megköszönni minden csapattársamnak is, akikkel megoszthattam az öltözőt, és akikkel együtt éltük meg a jó és rossz pillanatokat. És nem felejtem el a Mizunót és Johnt sem, köszönöm a 14 közös szezont – tette hozzá.

Információink szerint a spanyol kézilabdázó hazautazott Spanyolországba a jól megérdemelt nyári szabadságára, visszatérését követően pedig megkezdi a tatabányai csapat felkészítését a következő szezonra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában