Atlétika

2023.08.11. 20:37

Öt számban nyert vb-aranyérmet a tatabányai Hoffer József

A kiváló atléta remek teljesítményt nyújtott a csehországi világbajnokságon.

Petrik József

Hoffer József a dobogó tetején a magyar zászlóval

Forrás: beküldött

A csehországi Lovosice adott otthont az LSW (speciális dobószámok) világbajnokságának. Komárom-Esztergom vármegyét és ezen belül a Tatabányai Sport Clubot is egyedül képviselte Hoffer József, mégpedig az M65 korosztályban.

– Mintegy tíz nemzet sportolói vettek részt ezen a rangos eseményen, elsősorban Európából érkeztek nagyobb számban – mesélte a kiváló tatabányai atléta. – A mi, azaz az M65-ös kategóriánkban erős mezőny gyűlt össze, összesen tizenketten álltunk rajthoz. A háromnapos viadalon összesen 15 versenyszámban osztottak érmeket, én tizenegyben indultam. Az első napon kissé esős, borús idő volt, a második és a harmadik napon végig esett, ami befolyásolta az eredményeket és a verseny menetét. Ennek ellenére végig remekül éreztem magam és sikerült is jól teljesítenem.  A speciális, mondhatni kedvenc számaimban sikerült az élen végeznem, a többiben a negyedik-ötödik helyezéseket értem el, ám emiatt nem vagyok csalódott. Összességében nagyon elégedett vagyok. Jövőre az Európa-bajnokság következik, arra készülök – tudtuk meg tőle.

Hoffer József helyezései és eredményei: 1. helyezések: golyóhajítás hárompróba (62,66 m), gránáthajítás (47,94 m), egykezes láncos súlyvetés (54,16 m), súly magasba dobás (4 m), súlylökés ötpróba+antik diszkoszvetés hárompróba+golyóhajítás hárompróba (165,56 m); 2. helyezés: súlylökő ötpróba+golyóvetés hárompróba (102,90 m); 3. helyezések: súlylökő ötpróba (45,94 m), golyóvetés hárompróba (56,96 m); 4. helyezés: nyeleslabda vetés (42,13 m); 5. helyezések: antik diszkoszvetés hárompróba (58,74 m), igmándi kalapácsvetés (47,70 m). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában