Erős emberek

2023.08.17. 09:26

Az esztergomi Kurcz Tamás nyerte a CESA idei Talent Tehetségkutató Programját

Kurcz Tamás sikerével ért véget a CESA - Közép-Európai Erősember Szövetség Talent Tehetségkutató Programjának szombathelyi fináléja.

Kemma.hu

A nyertes Kurcz Tamás súlycipelés közben

Forrás: Platinum E-Space Hungary Zrt.

Véget ért a CESA® - Közép-Európai Erősember Szövetség Talent Tehetségkutató Programja, az idei versenysorozat szombathelyi nagydöntőjét az esztergomi Kurcz Tamás nyerte Dolezal János és Horváth Kevin előtt.

„A döntőt egy háromnapos lakótelepi fesztivál keretében rendeztük meg, amely sport és kulturális jelleggel is bírt. Vasárnap 13 órakor volt az erősemberverseny, aminek külön örülünk, hogy a nézők is szép számmal tisztelték meg a versenyt. Kiss Tibi speakerként nagyon jó hangulatot csinált, ezt megtámogattuk füstgépekkel. Baromi látványosra sikerült. Úgy érzem, kihoztuk belőle a maximumot” – árulta el Gadó András a Platinum e-Space Hungary Zrt. érdeklődésére.

Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő, a fesztivál fővédnöke ugyancsak nagyon pozitívnak értékelte az erősemberversenyt. 

„2015-ben már volt egy CrossFit országos versenyünk a Joskar-Ola fesztivál keretében, Gadó Andrással akkoriban kezdtünk el beszélni arról, hogy egy komolyabb erősemberversenyt ide tudjunk hozni. Többször tartott már bemutatókat, de egy ilyen volumenű verseny most tudott megvalósulni. Örömmel mondhatom, hogy nagyon nagy érdeklődés mutatkozott, fantasztikusak voltak a versenyzők és az a látványvilág is, amelyet Andrásék teremtettek meg. Természetesen máskor is nagyon szívesen látunk majd erősemberversenyeket a Joskar-Ola fesztivál keretében” – összegzett Kelemen Krisztián.

Kurcz Tamás bevonulásnál 
Forrás: Platinum E-Space Hungary Zrt.

Gadó András, a Premium Strongman League állandó versenyzője, a Magyar Erősember Liga elnöke és a Talent sorozat mentora is egyben hozzátette: a győztes Kurcz Tamás kiemelkedett már a selejtező során is. Folyamatosan kimagasló, egyenletes teljesítményt mutatott, mögötte nagy csata alakult ki, változatos volt a felállás versenyszámonként, mindenkinek volt valami erőssége.

„Megmaradt a vikingnyomás és a hordópakolás, de picit változtattunk a feladatokon a selejtezőkhöz képest, hogy még több versenyszámmal ismerkedjenek meg a versenyzők. Ezúttal volt egy vegyes cipelő szám, ahol egy 210 kg-os keretet kellett 10 méteren keresztül vinni, vissza kacsajárásba egy 150 kg-os kacsával kellett sétálni” – tette hozzá Gadó András.

„Mondhatjuk, hogy mindenki baromi nagy munkát tett ebbe az egészbe. Nagyon nehéz, főleg nyáron összefogni a csapatot. Ilyenkor a versenyzőknek még több edzésbeli alázatra van szükségük, hiszen erre a versenysorozatra készülni kell. Bízunk benne, hogy adtunk nekik egy kezdő löketet. Mindenkinek családja van, munka vagy iskola mellett készülnek, nem tudom, hogy tudják majd a jövőben összehangolni, hogy vállalható formát tudjanak nyújtani. A lehetőség viszont biztosítva lesz nekik, bízunk benne, hogy láthatjuk majd őket más ligákban is szerepelni” – zárta szavait Gadó András.

A szombathelyi döntő végeredménye:
1. Kurcz Tamás 32 pont
2. Jani Doležal 27,5 p
3. Horváth Kevin 23 p
4. Havalda Endre 19,5 p
5. Szlávich Ádám 14 p
6. Mester István 10 p
7. Buzsáki Barnabás 9 p

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában