Atlétika

2023.07.21. 17:00

Eredményes tatabányai szereplés a Gyulai Memorialon

Lesti Dia, Rózsahegyi Bori, Pfiszterer Dorina és Wahl Zoltán is remekül szerepelt a nemzetközi mezőnyben.

Kemma.hu

Lesti Dia, Rózsahegyi Bori, Pfiszterer Dorina és Wahl Zoltán is remekül szerepelt a nemzetközi mezőnyben

Forrás: FB/TSC

A világ atlétikájának jelentős része, Európa-, világ és olimpiai bajnokok és helyezettek, 40 ország több, mint kétszáz versenyzője vett részt a kedden megrendezett Gyulai Memorial atlétikai versenyen, Székesfehérváron. Az eseményen a súlylökő, diszkoszvető, távolugró és sprinter világsztárok között szerepelhetett meghívottként a TSC Geotech négy atlétája: Lesti Dia, Rózsahegyi Bori, Pfiszterer Dorina és Wahl Zoltán is. Távolugróink közül Dia 651 centiméteres ugrással a hetedik, Bori 622-vel a kilencedik helyen végzett. Mindkét TSC-s atléta edzője elégedett lehetett, hiszen az erős mezőnyben sokszor csak centiméterek döntöttek.

"A korosztályos versenyekre készülve pont jó eredmény volt ez Borinak, aki nemrég ért el a 630 centi közelébe. A felnőtt Magyar Bajnokságon szerzett bronz után és a jövő heti EYOF előtt ez szép eredmény" - mondta el Reichnach Ferenc, vezetőedző.

"Dia és edzője,  Dömötör Balázs nyilván jobbat szeretett volna, de Döme azt mondta, a vb esélyeit a mai eredmény nem befolyásolja. Nyilván nem lehet minden versenyen csúcsteljesítményt nyújtani. Holnapután Dia Besztercebányán egy Silver versenyen vesz részt, ahol tovább gyűjtheti pontjainak számát. Wahl Zoli a végére kicsit besavasodott, de élete második legjobb 400-as eredményét érte el 46.61 másodperccel. Nagyon kemény futam volt, hiszen hat 44 másodperces futó volt a nyolcban. Dorina részéről szép eredmény a 12.15 másodperc. Már csak azért is, mert U16-os versenyzőket nem igazán szoktak ilyen szintű versenyekre meghívni. Ráadásul Dorina nyaralásból visszatérve a napokban értesült a meghívásról" - értékelt Reichnach Ferenc, az atléták vezetőedzője.

A verseny után Dorina azt is elárulta: sajnálja, hogy az első rajtot visszalőtték, mert úgy érzi, nagyon jól kapta el az indulást. Másodszorra már nem ugyanazt érezte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában