Labdarúgás

2023.06.02. 20:11

Mentőöv a dorogi felnőttfocinak? Megszólalt a polgármester és a távozó támogató-tulajdonos

A dorogi önkormányzat mentheti meg a helyi futballcsapatot, amely kiesett az NB II.-ből, a szponzor-tulajdonos kihátrált, a játékosok és az edző pedig távozott.

Walczer Patrik

Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy mi lesz a dorogi futballal

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Csütörtökön a nemrégiben lezárult NB II.-es bajnokságból kieső dorogi futballcsapat jövőjével kapcsolatban tartottak szurkolói ankétot a Dorogi József Attila Művelődési Házban, ahol számos szurkolót érdekeltek a lehetséges forgatókönyvek. 

Az indulatoktól sem mentes találkozón elsőként dr. Tittmann János polgármester járult a mikrofon mögé és elmondta, hogy elfogadják a felnőtt profi csapatot működtető kft. ügyvezetőjének, egyben fő támogatójának, Mayer Lászlónak, a Dorogi FC elnökének döntését – aki a továbbiakban nem kíván a felnőtt labdarúgásban szerepet vállalni – egyben meg is köszönték neki az elmúlt több, mint egy évtizedben végzett munkáját és támogatását. A polgármester ismertette, hogy az önkormányzat megvásárolná Mayer Lászlótól a Dorogi Futball Kft.-ben lévő ötven százalékos tulajdonrészét, és hogy dolgoznak azon, hogy az NB III-ban való induláshoz biztosítsák a szakmai hátteret. 

Ekkor többen felszólaltak, arról érdeklődve, hogy a másodosztályú tagság miért nincs kilátásban, mire a polgármester úgy válaszolt: az önkormányzat a szűkös költségvetése miatt csak a harmadosztályú szereplést tudja finanszírozni.

Az ankéton egyébként Mayer László hosszasan beszélt arról, hogy nem anyagi problémák miatt jutottak el a kiesésig. Véleménye szerint a körülmények nem voltak megfelelők, „elfogyott körülöttük a levegő” és a felújított stadion állapota sem segítette a csapatot. 

Sitku Illés sportigazgató és Tóth László technikai vezető pedig a játékosállománnyal kapcsolatos kérdésekre válaszolva elárulták: az elmúlt egy-két évben lényegében már minden a Dorog ellen szólt, hiszen a kapcsolataik ellenére sem tudtak olyan futballistákkal tárgyalni, akik ideigazoltak volna. Mayer László végül arra is kitért, hogy tapasztalatai szerint egy NB III-as középcsapat költségvetése 80-150 millió forint, a Magyar Labdarúgó Szövetség pedig 30 millió forinttal járul hozzá a harmadik ligás szerepléshez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában