Szabadidősport

2023.06.01. 20:53

Lamatsch János az eddigi összes Hegyen-Völgyön futást teljesítette

A Tardoson megrendezett versenyen Hodovánszki Csaba édesanyját kerekesszékben tolva teljesítette a 12 km-t.

Kun Attila

Tomovic Róbert (a dobogó legfelső fokán) nyert 12 km-en

Forrás: beküldött

Idei második versenyét rendezte meg a Tatabányai Sprint Futóklub a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség segítségével Tardoson. Az immár 31. Hegyen-Völgyön futáson a versenyközpontnak nagyszerű helyszínt adó tardosi focipálya és környéke ideális körülményeket biztosított a 4 és 12 km-es távokon rajthoz álló mintegy 100 futónak. Az ország számos településéről érkező versenyző mellett nyolc felvidéki magyar is indult, de egy-egy futó érkezett Ausztriából és Németországból is. 

A 200 méteres távon, amelyen 10 éves korig lehetett indulni, 25 kisgyermek állt rajthoz, ők a befutónál érmet, csokoládét és rágcsálnivalót is kaptak. A kezdők és kevésbé felkészültek 4 km-en indulhattak, ami Tardos belterületén egy kört jelentetett 77 méteres szintkülönbséggel. A bátrabbak és edzettebbek ugyanezt a kört háromszor teljesítették a 12 km-es távon, amelyen nagyon meg kellett küzdeniük a meleggel és három nagyobb emelkedővel. A legidősebb versenyző, a 88 éves gödöllői Sztarenszky Mária gond nélkül teljesítette a 4 km-es távot, míg a 84. évében járó tatabányai Bozó Pál lefutotta a 12 km-t. A 4 és 12 km-e távok minden indulója egyedi tardosi hűtőmágnest kapott ajándékba. A korosztályok első helyezettjei kupát, a 2-3. helyezettek pedig érmet vehettek át, emellett számos különdíjat is kiosztottak. Megünnepelték a 70 éven felülieket, valamint a májusban születetteket, a sorsoláson pedig 40 szép díj talált gazdára. A verseny érdekessége, hogy a budapesti Hodovánszki Csaba édesanyját kerekesszékben tolva teljesítette a három kört, ami a dombok miatt nem volt egyszerű. Lamatsch János egyedüliként 31. alkalommal teljesítette a versenyt, ezúttal a 4 km-es távon. 

A rendezők ezúton is köszönetet mondanak Csabán Béla tardosi polgármesternek, valamint a szervezők közül Recsák Máriának, Vincze Mariannak, Budai Attilának, Horváth Sándornak, Lutring Lászlónak,  Vadóc Lászlónak, Varga Gábornak, valamint a támogatóknak és segítőknek nélkülözhetetlen munkájukért és támogatásukért. 

A sprintesek következő rendezvénye a 31. Maratonváltó lesz Tatán, július 8-án.

A 31.Hegyen-Völgyön futás abszolút eredményei

4 km, nők: 1. Barta Csilla (Tatabánya), 2. Nagy Réka (Margitsziget), 3. Vincze Marianna (Gárdony); férfiak: 1. Szendrei Zsolt (Tatabánya), 2. Fehér András (Promenade), 3. Dr. Horváth István (Győr)                                
12 km, nők: 1. Fekete Éva (Pér), 2. Pidl Renáta (Nagybajcs), 3. Sztancsik Brigitta (Biatorbágy); férfiak: 1. Tomovic Róbert (Felvidék SK), 2. Oláh Richárd (Sprint Futóklub Tatabánya), 3. Major Tamás (Tati Tömegsport)                              
A legjobb sprintesek 12 km-en Tóthi Margó és Oláh Richárd, a legjobb külföldi futó pedig Tomovic Róbert lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában