Sport

2023.06.05. 09:18

Bemutatták a tatai Európa-bajnokság kabaláját: íme, Turul!

A Turul lett a kabalafigurája a 2023-as OCR Európa-bajnokságnak.

Kemma.hu

Ahogy arról beszámoltunk, június 8-11. között Tata ad otthont a 2023-as OCR Európa-bajnokságnak. 31 országból 1500 sportoló érkezik a kontinensbajnokságra, ráadásul. Az Obstacle Course Racing (OCR) egyfajta terep- és akadályfutás, amelynek célja, hogy a versenyzők úgy küzdjék le az akadályokat, hogy a futásból kialakult sebesség és lendület megtörjön. Az akadályok leküzdése (amely magában foglalja azok átmászását, nehéz tárgyak és a saját testsúly mozgatását, valamint vizes akadályok leküzdését is) szellemi és fizikai szempontból is megterhelő. 

Persze, mint minden valamire való versenynek, a tatai OCR Eb-nek is van kabalája. Méghozzá stílszerűen egy Turul. A választás azért is stílszerá, mert nem pusztán a magyar történelemre, de a közeli, tatabányai Turul-szoborra is reflektál, amely Európa egyik legnagyobb madárszobra. Mint megtudtuk, a kabala meg is vásárolható, de a versenyzők közül többen meg is nyerhetik azt egyes kategóriákban, valamint a dobogós helyekért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában