Sportlövészet

2023.06.05. 21:50

Bajos Gitta és Pekler Zalán is Eb-kerettag lett

Két komáromi sportlövő is részt vehet a lengyelországi kontinensviadalon.

A komáromi Bajos Gitta is tagja a magyar Eb-keretnek

Forrás: Facebook/KVSE

A legjobb magyar sportlövőknek az első világbajnoki válogatóhoz hasonlóan a hétvégi másodikon is minden számban két-két versenyt rendeztek a budapesti, Fehér úti Nemzeti Lőtéren. Péni István az első légpuskás (631,9 kör) és az első 50 méteres összetett verseny (590 kör) alapját is nemzetközi szintű teljesítménnyel nyerte meg, mögötte pedig a legutóbbi két világkupán 10 méteren aranyérmes Pekler Zalán (Erődök Városa Sportlövész Egyesület, EVSE, Komárom) lett a második mindkét esetben. A női puskásoknál 10 méteren ezúttal Bajos Gitta (EVSE) volt a legjobb mindkét nap, szinte ugyanolyan eredménnyel (629,5 kör, 629,7 kör), összetettben pedig előbb Toma Dorina nyert 586 körrel Bajos (584) előtt, majd Mészáros Eszter lett az első (583) Tomát megelőzve (583) több belső tízessel.

A világbajnokságot augusztusban Bakuban rendezik, minden olimpiai számban négy-négy kvóta talál gazdára. A vb-n számonként hárman indulhatnak, amennyiben nemzetközi szinten megfelelő eredményekkel rendelkeznek.

A Magyar Sportlövők Szövetsége kihirdette a június 21-én kezdődő lengyelországi Európa Játékokon szereplő magyar válogatott névsorát. A 14 fős keretbe az EVSE két sportolója, Bajos Gitta és Pekler Zalán is bekerült, előbbi női légpuska csapatban, utóbbi férfi puska összetettben indul biztosan. A Krakkó központtal, Kis-Lengyelország régióban sorra kerülő Európa Játékokon 29 sportágban zajlanak majd versenyek, 12-ben pedig egyben Európa-bajnokságra kerül sor június 21. és július 2. között. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában