Foci

2023.06.06. 11:30

Átszervezik az NB III.-at, új ellenfeleket kaphat a Tatabánya és a Komárom

Ezúttal 4x16 csapat viaskodik majd, de a bajnokcsapat most sem ússza meg osztályozó nélkül.

Herczeg István

Az Opus Tigáz Tatabánya első hazai mérkőzésére készül

Forrás: OPUS TIGÁZ Tatabánya/Facebook

Mint ismeretes, az előző szezonban 3x20 csapat alkotta az NB III.-as bajnokságot, aminek Nyugati-csoportjában három Komárom-Esztergom vármegyei csapat is szerepelt, méghozzá az Opus-Tigáz Tatabánya, a Komárom VSE és a Zsámbéki SK. Utóbbi sereghajtóként kiesett, így velük a következő szezonban nem számolhatunk. Nagy kérdés még az NB II.-ből kiesett Dorogi FC szereplése is, a csillagok legutóbbi állása szerint elindulhat az NB III.-ban a klub. A feljutásra némi esélye van még a Nyergesújfalunak is, ám az osztályozó első mérkőzésén 3-0-ás vereséget szenvedett a Salgótarjántól, így csoda kellene hazai pályán Darabos Gábor csapatától.

A 2023-2024-es szezonban már 4x16 csapat fog versengeni, és csapataink szinte biztosan az Észak-Nyugati csoportba kapnak majd besorolást. A régi ismerősök közül biztosan páran ide fognak csatlakozni, mint a Bicske, a Puskás Akadémia, a Fehérvár, a két győri csapat, az ETO és a Gyirmót, és nagy eséllyel fogadnánk a Budaörsre is, no meg persze bármelyik fővárosi gárda második csapata is észak-nyugatra jöhet. Az új belépők közül a Szombathelyi Haladás pályázik joggal ide, hiszen az osztályozó első meccsén 2-1-re nyert az Orosháza ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában