Palánkdöngetők

2023.06.01. 07:06

Aranyos floorballosokat köszöntöttek a komáromi városházán +fotók

Szerdán késő délután a városházán vendégeskedtek a magyar bajnoki címet és Magyar Kupát nyerő komáromi floorballosok.

K. L.

A komáromi floorballosok dr. Molnár Attilával, Turi Bálinttal és Horváth Zsolttal

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

– Piros betűkkel írtátok be magatokat a város történelemkönyvébe! – köszöntötte dr. Molnár Attila polgármester a Szőny Palánkdöngetők Köre férfi és női floorballosait abból az alkalomból, hogy a megalapításának 25. évfordulóját ünneplő egyesület mindkét csapata megnyerte a magyar élvonalbeli bajnokságot, illetve a Magyar Kupát.

– Azt is tudom, a sikerek mögött óriási munka áll, és szabadidőtöket áldozzátok arra, hogy városunk hírnevét öregbítsétek - folytatta dr. Molnár Attila. – A bajnokság során néhányszor jártam a mérkőzéseiteken, és azt láttam, hogy sok gyermek is szurkol nektek. Most már el kell viselnetek azt a terhet, hogy példaképekké váltatok, a gyerekek olyanok akarnak lenni, mint ti. Azt is láttam, ha éppen nem álltatok győzelemre egy-egy mérkőzésen, igazi csapatként egymásért is harcoltatok a siker érdekében. Igazi komáromi csapatok vagytok, hiszen az egyesületet több mint kilencven százalékában komáromi játékosok alkotják. A sikerekért, az aranyérmekért cserébe azt ígérem, hogy a város a nemzetközi szereplésetekhez is hozzájárul, és mögöttetek áll majd a külföldi megmérettetések idején is – tette hozzá a polgármester.

Turi Bálint alpolgármester is gratulált a játékosoknak és edzőiknek, illetve Galambos Tamásnak, a klub elnökének.

– Testnevelő tanárként abban látja az SZPK erejét, sikereinek a kulcsát, hogy az elmúlt két és fél évtizedben mindig nagy gondot fordított az utánpótlás-nevelésre. Az elnök és az edzők erre a szezonra is remek csapatokat, igazi közösséget alakítottak ki – fogalmazott Turi Bálint, aki szintén köszönte, hogy viszik a város jó hírnevét szerte az országban, illetve a környező országokban.

Galambos Tamás megtisztelőnek nevezte, hogy a város vezetői közös ünneplésre hívták csapataikat. Az elnök köszönetet mondott a támogatásért, és gratulált játékosaiknak, illetve edzőiknek, Haris Tibornak, Szabó Zsolt Tamásnak, illetve Pfneiszli Péternek és Türinger Józsefnek.

A játékosok és az edzők a köszöntő és köszönő szavakat követően egy-egy érmet, csapatképet és a város mackóját vehették át dr. Molnár Attilától, Turi Bálinttól, Horváth Zsolttól, az önkormányzat sportbizottságának elnökétől, illetve Galambos Tamástól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában