Labdarúgás

2023.05.29. 11:40

Minden focimeccsen kötelező a hordágy!

Sérüljön bárki és bármi (persze inkább ne!), a hordágynak kéznél kell lennie.

Kemma.hu

Dzsudzsák Balázs hordágyon hagyta el a pályát szombaton

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goal.com

Ország-világ láthatta, ahogy a Ferencváros–Debrecen (1-3) NB I-es bajnokin a vendégcsapat korábbi válogatott támadója, Dzsudzsák Balázs gólöröm közben karsérülést szenvedett (konkrétan eltört a jobb csuklója) és hordágyon vitték le a pályáról. 

Hogy miért hordágyon? A Magyar Labdarúgó-szövetség Infrastruktúra szabályzatának II./5.§/5. pontja minden mérkőzés (legyen az akár a legalacsonyabb osztályú) esetében előírja hordágy kihelyezését a pálya mellé a rendező sportszervezet részéről. A labdarúgás játékszabályainak 5/3. pontja alapján súlyos sérülés esetén a sérülést elszenvedő játékosnak el kell hagynia a játékteret az ápolás idejére, akár hordágyon, akár a saját lábán. 

Lábsérülés esetén nyilvánvaló a hordágy használata, és ugyan Dzsudzsák esetében karsérülés történt, a szabály természetesen ez esetben sem tiltja a hordágy használatát. Dzsudzsák Balázsnak pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában