Helyi sport

2023.05.24. 09:00

Lezárja a szezont az MVM-OSE Lions

Az utolsó meccséüket játsszák az oroszlányiak.

Kemma.hu

Utolsó meccsére készül az MVM-OSE Lions

Forrás: MVM-OSE Lions

Fotó: Hoffartne Kati

Kosárlabda, NB I. A, alsóházi rájátszás, férfi, 10. (utolsó) forduló 
Hübner Nyíregyháza BS–MVM-OSE Lions 
Nyíregyháza, szerda, 18 óra. 


Miközben még javában zajlanak a helyosztók összecsapásai a felsőházban, addig az utolsó fordulójához érkezett az élvonalbeli bajnokság alsóházi rájátszása. Ebben az oroszlányi csapat – legalábbis a helyezések szempontjából – tét nélküli mérkőzésre utazik Nyíregyházára. A play-out során remekül teljesítő, kilenc meccséből nyolcat győzelemmel záró Lions megnyerte az alsóház küzdelmeit, első helyét a hétvégi, Atomerőmű ellen idegenbeli sikerrel (80-83) biztosította be. A nyírségiek sorsdöntő meccset játszottak az előző fordulóban, amelyen nyerniük kellett volna a Budapesti Honvéd vendégeként bennmaradási reményeik életben tartásához, de miután 83-76-ra kikaptak, már biztosan az utolsó helyen végeznek és ezzel búcsúznak az élvonaltól. Az oroszlányiak számára tehát egy örömjáték lehet a nyírségi összecsapás, amelyen győzelem esetén 50 százalékosra javíthatják szezonbeli teljes bajnoki mérlegüket. 

– Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és győzelemmel zárhassuk a szezont – nyilatkozta az összecsapás kapcsán Simon Petrov, az MVM-OSE Lions vezetőedzője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában