Sport

2023.05.25. 10:00

Fontos és érdekes súlyemelő találkozót rendez a Tatabányai Sport Club a hétvégén

1980 óta hagyomány, hogy a Tatabányai (Bányász) Sport Club és a német Obrigheim város súlyemelő szakosztálya csapattalálkozón méri össze erejét egymással.

Kemma.hu

Stark Andrásék 1980 óta szervezik a találkozókat

Forrás: TSC

Az Obrigheimer Gewichtheber, azaz az Obrigheimi Súlyemelők Egylete nem akármilyen csapat. 2023-ban ők nyerték a német súlyemelő Bundesliga csapatversenyét.

"1980 óta működik a kapcsolatunk az Obrigheim súlyemelő csapatával, anno egy németországi közös ismerősünk hozott össze bennünket. Akkor erős volt a Bányász és az Obrigheim súlyemelő csapata is. Ők jelenleg a Bundesliga bajnokai! 2023. május 27-én, szombaton 15 órakor kezdődik az ugrócsarnokban. Erre szeretettel várunk minden súlyemelést szeretőt, és azokat is, akik részt vettek a csapattalálkozókon."- mondta el Stark András, aki negyvenhárom éve rendszeresen megszervezi a találkozókat.

A Tatabányai Sport Club Örökös Tagja azt is elmondta, hogy általában kétévente találkoznak, de mivel a járvány miatt kis idő kimaradt, tavaly a mieink utaztak Obrigheimbe, most pedig a németek érkeznek hozzánk.

A TSC jelenlegi csapatának tagjai: Eszenyi Fanni, Vízvári Lea, Lucz Levente, Stavarsz Ádám, Torma Máté, Szabó Vilmos. Edző: Likerecz Attila

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában