Kiemelkedőek

2023.05.08. 21:38

Átadták a tatabányai sportösztöndjakat és -támogatásokat: hat tehetségnek szólt a taps

Újra és újra kiderül, hogy Tatabánya tele van tehetségesebbnél tehetségesebb fiatal sportolóval. A legendás Földi Imre születésnapján, a tatabányai polgármesteri hivatalban rendezett sportösztöndíj-átadón rengetegen lehettek büszkék a saját, vagy a tanítványaik teljesítményére.

Hecrzeg István

A díjazottak és Tatabánya polgármestere

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

Ismételten a 2017-ben elhunyt olimpiai bajnok tatabányai súlyemelő, Földi Imre születésnapján hirdették ki, hogy mely tatabányai sportolók részesülnek elismerésben. Ünnepélyes keretek között adták át a Földi Imre nevével fémjelzett támogatási okiratot az eredményességi támogatásban részesülő fiatal sportolók számára, mégpedig a legendás sportember lányával, Földi Csillával, akit virágcsokorral köszöntött Szücsné Posztovics Ilona polgármester. 

Négyen kaptak ösztöndíjat

Az első díjazott a Tatabányai SC-Geotech atlétája, Árvai Róbert volt, aki serdülő és ifjúsági korosztályban is sorozatban nyerte az országos bajnoki címeket fő távjain, az 1500 és 3000 méteres síkfutásban. Ez év elején junior bajnoki címet szerzett 1500 méteres síkfutásban. Őt követte Keller Rebeka, az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzője, többszörös korosztályos országos bajnok. Rebeka tavaly Lignanóban korosztályos Európa Kupa-versenyt nyert, majd a Celjében, immár felnőtt Európa Kupa-viadalon lett ezüstérmes. A junior világbajnokságon ötödik lett. Oláh Levente, a TSC bokszolója sem maradhatott elismerés nélkül, hiszen 2018 óta minden utánpótlás magyar bajnokságot megnyert, 2019-ben serdülő Eb-bronzérmet szerzett, 2021-ben pedig junior Eb-t nyert, a minap pedig bronzot szerzett az ifjúsági Eb-n. 

Az ugyancsak TSC-s Szabó Benjaminról is hallani fogunk még, hiszen tavaly részt vett a Jeruzsálemben rendezett U18-as Eb-n, majd néhány héttel később az Európai Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Besztercebányán, ahol negyedik helyezést ért el. Versenyszámában, a 2000 m-es akadályfutásban az országos bajnoki címet is elhódította.

Vívónak és birkózónak is jut támogatás

A Földi Imre Reménység Program keretében támogatja a város a tehetséges vívót, Büki Lilit (TSC). Ő az elmúlt öt évben nyolc érmet nyert korosztályos világbajnokságon és Európa-bajnokságon. Háromszoros Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes. Ötszörös felnőtt országos csapatbajnok, kétszeres bronzérmes egyéniben. Tavaly tagja volt a felnőtt Európa-bajnokságon és világbajnokságon szerepelt magyar vívóválogatottnak. A tavalyi, antalyai felnőtt Európa-bajnokságon ötödik helyen végzett a magyar női párbajtőr-csapattal. 

A Földi Imre Bajnok Program keretében kapott támogatást Murad Kuramagomedov, a TSC birkózója. Az elmúlt években felnőtt Európa-bajnokságon, valamint junior-vb-n is ötödik helyezést ért el. A tavalyi felnőtt Európa-bajnokságon hetedik lett, illetve megszerezte harmadik felnőtt magyar bajnoki címét is.

Átadták a Tatabánya Sportjáért díjat is

Mint megírtuk, most adták át a Tatabánya Sportjáért Díjat is, amelyet egy sokak által jól ismert sportember kapta, hiszen „Frédi”, azaz Havasi Alfréd volt a díjazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában