Nagy siker

2023.04.09. 21:03

Világbajnoki bronzérmes lett a tatabányai párbajtőröző a junior válogatottal

A tatabányai színekben versenyző Kovács Gergely is tagja volt a junior férfi párbajtőr csapatnak, amely bronzérmet szerzett a plovdivi korosztályos világbajnokságon.

K. D.

A Plovdivban bronzérmet szerző junior férfi párbajtőr-válogatott

Forrás: Hunfencing

Ahogy a hunfencing.hu is írja, a Csabai Máté, Kovács Gergely, Kulcsár Viktor, Somody Soma alkotta válogatott Ausztriával vívott a 16 közé jutásért, majd Bulgáriával kerültek szembe, mindkét csapatot magabiztosan, 45:34-re verték. Izrael ellen a negyeddöntőben már voltak izgalmak, hét asszó után az ellenfél vezetett, ám Somody Soma egyenlített, 40:40-ről pedig Kovács Gergely 45:43-ra hozta a meccset. A döntőbe jutásért a világranglista első helyén álló Egyiptomot kellett volna legyőzni, ez azonban nem sikerült a fiúknak.

A bronzmeccsen ismét erős rivális következett, az Egyesült Államok, de ezúttal esélyük sem volt a magyarok ellen: 45:27-re nyertek a mieink.

A női párbajtőr csapatban szintén volt tatabányai vívó, Salamon Réka személyében. A lányok azonban nagyon nehéz ágra kerültek, a 16 közé jutásért Dél-Koreát kellett legyőzni, ami sikerült is. Ezt követően a franciákkal kerültek szembe, tőlük azonban vereséget szenvedtek. A helyosztók után a válogatott a tizedik helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában