Könözsy Endre Péter

2023.04.18. 12:11

Esztergomi szervátültetett versenyző bizonyított a világjátékon

Először vett részt squash versenyen Könözsy Endre Péter a Szervátültettek Világjátékán, ahol az esztergomi versenyző a negyedik helyet szerezte meg – számolt be a sikerről közösségi oldalán Erős Gábor, Esztergom és térségének országgyűlési képviselője, aki egyben gratulált a sportolónak.

W. P.

A politikus ismertette, hogy Könözsy Endre Péter az ausztráliai Perth-ben megrendezett világversenyen fallabda sportágban bejutott a legjobb négy közé, ahol szoros mérkőzést vívott dél-afrikai ellenfelével szoros meccset játszott. Végül nem sikerült legyőznie, így az esztergomi sportoló negyedik lett. 

Erős Gábor korábban is beszámolt Könözsy Endre Péter sikereiről, akivel kapcsolatban közösségi oldalán megírta, hogy évekkel ezelőtt mindkét veséje megbetegedett, hosszú évekig dialízisre járt és kitartóan, alázattal várta a csodát, ami végül megtörtént, hisz kaphatott egy vesét, amit beültettek neki. kapott egy vesét, amit beültettek. Kitartásának és szorgalmának hála újra sportol. 

Tavaly a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán darts sportágban az 50-59 évesek korosztályában aranyérmet szerzett, a squash versenyen bronzérmes lett, míg bowlingban csapattársával, Juhász Zoltán szívtranszplantált versenyzővel szintén harmadik helyezést értek el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában