Bringa

2023.04.08. 14:58

Diákolimpián remekelt a táti kerékpáros, századokon múlt a dobogó

Kiélezett versenyben, mindössze 38 század másodperccel maradt le a dobogóról és végzett a negyedik helyen az Országúti Kerékpár Diákolimpia U19-es korcsoportjának B-kategóriájában Prantner Ákos, az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 10.C osztályos tanulója.

W.P.

Prantner Ákos negyedik lett a kategóriájában

Forrás: DKSI

Fotó: Vigh Attila

A fiatal táti sportoló három éve kezdett el komolyabban kerékpározni, igaz ez a sportág végigkíséri az életét. Családtagjaival sokat bicikliznek, illetve gyakran teljesítenek különböző távokat.
– Látták a szüleim, hogy komolyak a terveim, így tavaly nyáron lehetőségem nyílt arra, hogy kapjak egy komolyabb kerékpárt. Először térségi versenyeken indultam el, többek között részt vettem a Lábatlan-Karva Maratonon, illetve az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület Pilis Kupáján is – mondta, majd hozzátette: eddig minden versenyén a legjobb ötben szerepelt, így nagy reményekkel vágott neki a Diákolimpiának is.

Az országos megmérettetésre egyénileg, családja segítségével készült fel. Hetente öt edzést teljesített, hétvégente még egy kis hobbikerékpározás is belefért. Táton a 117-es út mentén, a temetőtől a Zsidódi-hídig tartó öt kilométeres szakaszon tekert oda-vissza, illetve kihasználta a környék domborzati adottságait is.

– Ebben a sportágban nem neveznek olyan sokan, ezért nincsen területi és megyei forduló, rögtön az országos, egyéni időfutamversenyt tartják meg. Debrecenben különböző korcsoportokban és kategóriákban összesen háromszázan álltak rajthoz. Én az U19-es mezőny B-kategóriájában szerepeltem, ahol az amatőrök, illetve az igazolás nélküli sportolók kaptak lehetőséget. A táv 10 kilométer volt, egy kicsit hullámosnak éreztem a pályát, pedig minimális volt a szintkülönbség – idézte fel.

Prantner Ákos 16 perc 8 másodperces idővel ért célba, a harmadik helyről 38 századmásodperccel csúszott le, az ötödik helyezett versenyzőnél 3 másodperccel jobb időt ért el. Először egy kicsit csalódott volt, majd végül kellően értékelte a sikert, ami löketet ad neki a folytatáshoz és a további megmérettetésekhez. Amíg van lehetősége, addig a jövőben is elindulna a Diákolimpián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában