Kosárlabda

2023.04.01. 10:01

Az alapszakasz utolsó meccse vár az MVM-OSE Lionsra

A felsőházba már egyik fél sem kerülhet be, de így is van tétje az összecsapásnak.

Kun Attila

Az MVM-OSE Lions (piros-fehérben) Szegedre látogat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Kosárlabda, NB I. A, alapszakasz, 26. (utolsó) forduló 
Naturtex-SZTE-Szedeák–MVM-OSE Lions 
Szeged, szombat, 18 óra. 

Utolsó alapszakaszbeli mérkőzését játssza az ötös vereségszéria után legutóbb a Zalaegerszeget legyőző, jelenleg a 11. helyen álló oroszlányi csapat, mégpedig a 13., utolsó előtti Szeged vendégeként. Már egyiküknek sincs esélye bejutni a felsőházi rájátszásba, de az alsóházi küzdelmek szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan végződik a mérkőzés. Az alapszakasz 9–14. helyén végző csapatok kerülnek az alsóházba, ahol a 9. helyezett 6, a többiek pedig csökkenő helyezésüknek megfelelően egy-egy ponttal kevesebbel rajtolnak (a már biztosan a 14., utolsó helyen végző Nyíregyháza így 1 pontot kap). Az MVM-OSE számára még elérhető a 10. hely (és ezzel az 5 pont), ehhez azonban egyrészt nyernie kell Szegeden, másrészt a jelenlegi 10. Kaposvárnak veszítenie kell a 9. helyezett, de még a felsőházba jutásért harcoló Debrecen vendégeként. Ebben az esetben az Oroszlánynak és a Kaposvárnak is 36 pontja lesz, de a jobb egymás elleni mérlegnek köszönhetően a Lions végez előrébb. A Szeged számára sem tét nélküli a mérkőzés, hiszen még feljöhet a 12. helyre, ehhez azonban a (Honvéd szolnoki veresége mellett) győznie kell. 

– Szép hazai győzelem után jó szegedi teljesítménnyel szeretnénk építeni az önbizalmunkat és zárni az alapszakaszt. A szegedi csapat mindig kemény ellenfélnek számít saját pályáján, de igyekszünk mindent megtenni a győzelemért – nyilatkozta a mérkőzéssel kapcsolatban Simon Petrov, az oroszlányi csapat mestere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában