Autósport

2023.03.08. 20:57

A Hernádi-lányok a dobogón is megállták a helyüket

A tavaly kitűnően teljesítő autóversenyzőket, a tatai Hernádi Ildikót és Kittit is díjazták Lajosmizsén.

Petrik József

Hernádi Ildikó (balra) és Kitti is remek évet zárt tavaly

Forrás: beküldött

Az idén Lajosmizsén rendezték meg a 2022-es magyar szlalom-bajnokság díjkiosztó gáláját. A sikeres szezon után a kiváló tatai autóversenyző, Hernádi László mindkét lánya érdekelt volt az ünnepi eseményen. A junior kategória eredményhirdetésével kezdődött a gála, ahol az első hat helyezettet jutalmazták. Az első három helyezett fiú mögé, mint a legjobb juniorkorú lány, a 12. életévében járó Hernádi Kitti állhatott a negyedik helyre, ami pályafutása eddigi legjobb eredménye volt. Hernádi Ildikó a szezon feléig a második helyen állt ebben a korcsoportban, ám időközben (egészen pontosan július 2-án) betöltötte 17. életévét, így a szabályok értelmében már nem gyűjthetett pontot az említett korosztályban. Az addig megszerzettek az ötödik helyre voltak elegendőek, de az ünnepi pódiumon így is két Hernádi lány állhatott egyszerre. 

Ezután a női kategória első három helyezettjét szólították a dobogóra, ahol a felnőtt hölgyek között Ildikó a  harmadik helyet szerezte meg a népes mezőnyben. Ildikót aztán az este folyamán harmadszor is a dobogóra szólították, mégpedig a PF4-es kategória díjazottjai közé, ahol a második helyen végzett. Egyébként Ildikó volt az egyetlen versenyző, aki három díjjal távozott a gáláról. 

Ez a rendezvény jelentette a Hernádi lányok második szezonjának a végét. Az eredmények azt bizonyítják, hogy 2022-es idény egy nagyon szerencsés szezon volt számukra. Nem véletlen, hogy a lányok nagyon lelkesen várják, hogy 2023-ban ismét felbőgjenek a motorok.

 

Címkék#autósport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában