Párbajtőr

2023.03.26. 15:23

Kun Annával és Büki Lilivel lett hetedik a válogatott a világkupán

Kun Anna aranyérme után csapatban is sikerült szép eredményt elérnie a magyar válogatottnak a nankingi világkupán. Az erős mezőnyben végül a hetedik helyen zárt a fiatal csapat.

Körtvélyfáy Dina

Büki Lili, Nagy Kinga, Wimmer Dorina és Kun Anna a versenyt követően

A csapatot ezúttal a tatai Kun Anna, a tatabányai Büki Lili, illetve Nagy Kinga és Wimmer Dorina alkotta. A szintén tatabányai színekben vívó Muhari Eszter ezúttal nem tudott elutazni a világkupára egyetemi elfoglaltsága miatt. A lányoknak a nyolc közé jutásért az ukránokkal kellett vívniuk, amely nem volt egyszerű feladat, hiszen az ellenfél előrébb szerepel a világranglistán, mint a magyarok. Mint vívószövetség oldalán azt írták, a győzelem igazi csapatmunka volt, mindenki kivette belőle a részét, így 45:41-re győztek.

A négy közé jutás az olaszok ellen nem sikerült, bár szoros, 36:31-es eredménnyel zárult a párharc. Ezt követően az Egyesült Államoktól újabb vereség következett, de világranglistán szintén előrébb álló Hongkongot 43:36-ra legyőzték, így a hetedik helyen zártak. A végeredmény ígéretes, hiszen sorozatban negyedszer jutott el a magyar válogatott a negyeddöntőig a világkupákon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában