Jóban, rosszban, célokban

2023.03.25. 07:00

Élete szerelmét is a muaythainak köszönheti Nardelotti Zoltán, az Év sportolója

Nem mindennapi a 2022-es év sportolója, Nardelotti Zoltán és felesége, Ajsa egymásra találásának története. A fiatalokat a thai harcművészet hozta össze. Tavalyi esküvőjük után pedig idén több nemzetközi versenyre is együtt készülnek fel.

Kemma.hu

Egy edzésen találtak egymásra, de kapcsolatuk már a találkozás előtt elkezdődött

Forrás: Magyar Muaythai Szakszövetség

A muaythai két kiválósága, Nardelotti Zoltán és Ajsa 2018 óta alkotnak egy párt. Egy edzésen találtak egymásra. A gyönyörű, fiatal lány, Ajsa ugyanis ebben a nagyon is kemény sportágban, a thai boxban tette próbára magát. Ajsa ma is élénken emlékszik az első edzésre, amikor a sport szerelmese lett.

– Teljesen véletlenül kóstoltam bele a muaythai világába. Egy barátnőm szerette volna kipróbálni ezt a sportot és megkért, hogy tartsak vele. Az első alkalom annyira megtetszett, hogy ezután rendszeresen eljártunk edzésekre, én pedig azonnal beleszerettem ebbe a sportba. Ennek már kilenc éve – emlékszik vissza a kezdetekre Ajsa, aki arra a pillanatra is élénken emlékszik, amikor megpillantotta jövendőbeli férjét.

Az egyik edzésen a barátnőm hívta fel a figyelmem arra, milyen tehetséges Zoli. Emlékszem, az első gondolatom nekem is ez volt, ám utána már nem csak a tehetséges sportolót láttam benne, hanem sokkal többet. 2018 óta pedig egy párt alkotunk és közösen készülünk a versenyeinkre

– meséli Nardelotti Ajsa. Majd Zoltán azt is elárulja, hogy a kapcsolatuk tulajdonképpen már a megismerkedésük előtt elkezdődött.

Én már sokkal előbb felfigyeltem Ajsára, mint ő rám, sőt még a közös fodrászunk is régóta próbált minket összeboronálni. Az Európa-bajnokság után elkezdtük tartani a kapcsolatot, találkoztunk a közös vacsorákon, és így ismerkedtünk meg jobban egymással. Tavaly augusztusban volt az esküvőnk, és nem is lehetnénk boldogabbak

– meséli Zoltán, aki mindössze 9 éves volt, amikor belecsöppent a küzdősportok világába. Előbb kempózott, majd kick-boxolt, végül a Muaythai-nál állapodott meg 2012-ben.

A 24 Óra és a Kemma.hu közös közönségszavazásán ő lett a 2022-es év sportolója. A díj átvételekor Zoltán azt is elárulta, hogy sportmúltjából a kétszeres Világbajnoki második helyére a legbüszkébb, amit az elit kategóriában szerzett meg. Emellett azonban az Arafurai játékokon való részvétel is felejthetetlen emlék számára.

– Négyen utaztunk ki Ausztráliába a nemzetközi játékokra, jómagam még sosem voltam ilyen távol Magyarországtól, ezért már maga az út is megérte. Végül azonban nem jöttünk haza üres kézzel: Spéth Norbival sikerült elhoznunk az első helyet –  meséli a sportoló.

Zoltán és Ajsa nem csak szerelmükre, de sportteljesítményeikre is méltán lehetnek büszkék, hiszen mára mindketten a sportág állócsillagai, számos sikeres versennyel a hátuk mögött. Nardelotti Zoltán Világbajnoki ezüstérmes, és Európa-bajnok, Ajsa pedig a 2022-es Világjátékokon és az Európa-Bajnokságon is harmadik helyezést ért el, emellett Ifjúsági Európa-Bajnok és Világbajnoki bronzéremmel is büszkélkedhet.

Nardelotti Zoltán és Ajsa
Nardelotti Ajsa és Zoltán
Forrás: Magyar Muaythai Szakszövetség

A fiatalok most együtt készülnek gőzerővel a következő megmérettetésükre: a Világjátékokat szeretnék megnyerni.

Két év múlva rendezik meg ismét a Világjátékokat, amin mindenképp részt kívánok venni, de ezúttal aranyéremmel szeretnék haza térni

– fogalmaz Ajsa. Zoltán súlycsoportját az idei versenyből ugyan kivették, ám a sportoló reménykedik abban, hogy hamarosan ő is bizonyíthat majd itt.

Büszke rájuk a szövetség is

A Magyar Muaythai Szakszövetség nemcsak a fiatal házaspár sikereire, de a kapcsolatukra is büszke, hiszen a küzdősportok világában meglehetősen ritka, hogy egy házaspár mindkét tagja ilyen rendkívüli eredményeket érjen el.
– Ajsa nemcsak egy fiatal, szép és csinos nő, de élsportoló is, hatalmas tehetséggel és kitartással. Zoli pedig alaposan rácáfol a küzdősportot űzőkkel szembeni sztereotípiákra, hiszen a sport mellett programozással is foglalkozik. Ketten együtt pedig igazi példaképek a sportolók számára, a Muaythai-on belül pedig régi családtagnak számítanak – fejtette ki Hajós István, a Magyar Muaythai Szakszövetség gazdasági- és kommunikációs vezetője.

Bízom benne, hogy a jövőben ezt a kategóriát is vissza fogják tenni, és én is részese lehetek az élménynek, mert ez tenné fel számomra az i-re a pontot

– mondja a tehetséges sportoló, akinek sportága, a muaythai mára már teljes jogú olimpiai sportággá vált, így nagyon komoly életpálya modellt kínál neki és feleségének. Sőt, ma már egyetemi szinten, a felsőoktatás kereteiben is elérhető ez a sportág, színvonalas elméleti és gyakorlati oktatás formájában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában