Erőnléti edző

2023.03.30. 18:54

A korábbi csapatkapitány felel a Dorogi FC játékosainak fizikai állapotáért

Rendkívül fontos posztot betöltő személy erőnléti edző a Dorogi FC szakmai stábjában, különösen a másodosztályú bajnokságot és annak terhelését figyelembevéve. Az elmúlt másfél hétben Dlusztus András vállát nyomta bőven teher. A DorogiFC.hu interjújában őt kérdezte általánosságban feladatairól és a hozzá tartozó egyéb szakmai területekről.

Kemma.hu

Dlusztus András, a Dorogi FC erőnléti edzője

Forrás: Dorogifc.hu

- Mutassa be kérem a klubnál töltött mindennapjaid, mik a feladatköre leggyakoribb részei?

-Elsősorban az edzések, mérkőzések fizikális paraméterinek monitorozása a feladatom, a terhelés tervezése, összehangolása a taktikai célokkal, illetve a játékosok egyéni állapotának megfelelő edzésmunka adagolása.

- Folyamatosan foglalkozik a sérültekkel, milyen állapotban vannak jelenleg és ki áll legközelebb a visszatéréshez?

- Két sérültünk van jelenleg, Kovács Olivér szárkapocs törés után, Ferkó Máté sérvműtétet követően lábadozik. Mindketten a szezon hajrájában már bevethetők lesznek.

- Egy hónapon belül 7 mérkőzést is játszik a Dorogi FC majd áprilisban, mennyire jelent nehéz feladatot a terhelés-pihenés arányának helyes megválasztása a csapatnál?

- Sorozatterhelésre készítettük fel a csapatot, tudtuk, hogy számunkra ez az időszak kulcs fontosságú lesz. Ebben a periódusban a magas játszott perccel rendelkező játékosok regenerációja, illetve a kevesebbet játszók kompenzáló edzésterhelése kerül előtérbe. Preventív szemléletben dolgozunk, nagy hangsúlyt fektettünk eddig is a sérülések minimalizálására, ez még inkább döntő lesz a sorozatterheléses időszakban.

- Hogyan értékelné a csapat idei teljesítményét és milyen teljesítményt vár az utolsó 10 mérkőzésen?

- Csak a célunk lebeg a szemünk előtt, egy pillanatra sem állunk meg, vagy adjuk el. Minden héten jobbak akarunk lenni, előre lépni valamilyen tekintetben. Van tíz mérkőzésünk amivel elérhetjük a kitűzött célokat, ezért mindent meg fogunk tenni - nyilatkozta a Dorogi FC hivatalos klubhonlapjának Dlusztus András, aki legutóbb a 2021-2022-es szezonban volt a csapat játékosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában